Surén

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Toona sureni
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
Divisi: Magnoliophyta
Kelas: Magnoliopsida
Order: Sapindales
Kulawarga: Meliaceae
Génus: Toona
Spésiés: T. Sureni Merr.

Surén (Toona sureni Merr) nyaéta salah sahiji tutuwuhan tangkal umur panjang tina kulawarga Meliaceae.[1] Spésiés tutuwuhan ieu sumebar alami di Nepal, India, Bhutan, Myanmar, Indocina, Cina kidul, Thailand sapanjang kulon jeung Malaysia ka New guinéa.[2] Di Indonésia, tangkal ieu kapanggih di Sumatera, Jawa jeung Sulawesi.[2] Surén mangrupa tutuwuhan nu gancang jadi jeung kaina bisa dipaké pikeun dijieun papan jeung bahan wangunan paimahan, peti jsb.[3] Bagian tangkal surén hususna kulit kai jeung daunna bisa dimangfaatkeun minangka bahan obat tradisional saperti tonik, obat diaré, jeung anti biotik.[3]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. (id)Surian (diakses 6 Maret 2016)
  2. a b (id)Toona sureni (diakses 6 Maret 2016)
  3. a b (id)Reporsitory Universitas Sumatera utara (diakses 6 Maret 2016)
Nulis.jpg