Surabi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Surabi
Serabi-01.jpg
Tipeu Panekuk
Tempat asal Indonésia
Bahan utama Tipung béas, cipati, kalapa parud
Cookbook:Surabi  Surabi

Surabi atawa sorabi (Basa Indonésia: serabi) nyaéta olahan tina tipung béas nu sanggeus diuyahan jeung parudan kalapa diasupkeun kana citakan tina taneuh nu dipanaskeun maké suluh.[1] Sakapeung di luhurna dipurulukkan oncom. Biasana dijual di sisi jalan isuk-isuk keur opieun.[1] Aya ogé anu dicampur jeung gula beureum maké santen. Samalah kiwari mah surabi téh geus rupa-rupa rasana, saperti kéju, strobéri, coklat, jeung sajabana ti éta, sok sanajan, cara nyieunna mah sarua baé.[2][3]

Catetan[édit | édit sumber]

  1. a b Ajip Rosidi, dkk, (2000). Ensiklopedi Sunda: Alam, Manusia, Budaya (termasuk budaya Betawi dan Cirebon). Jakarta: Pustaka Jaya.
  2. "Warung Surabi ESHAN ~ Cibinong Online". www.cibinongonline.com. Diakses tanggal 2017-11-05. 
  3. Agribisnis Kreatif: Pilar Wirausaha Masa Depan, Kekuatan Dunia Baru Menuju Kemakmuran Hijau. Penebar Swadaya Group. 2012. ISBN 9789790025288. 
Nulis.jpg



Tingali ogé[édit | édit sumber]