Surabi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Surabi pandan polos
Surabi dibanjur ku kuah gula jeung santen

Surabi atawa sorabi (Basa Indonésia: serabi) nyaéta olahan tina tipung béas nu sanggeus diuyahan jeung parudan kalapa diasupkeun kana citakan tina taneuh nu dipanaskeun ngagunakeun maké suluh.[1] Sakapeung di luhurna dipurulukkan oncom. Biasana dijual di sisi jalan isuk-isuk keur opieun.[1] Aya ogé anu dicampur jeung gula beureum maké santen. Samalah kiwari mah surabi téh geus rupa-rupa rasana, saperti kéju, strobéri, coklat, jeung sajabana ti éta, sok sanajan, cara nyieunna mah sarua baé.[2]

Catetan[édit | édit sumber]

  1. a b Ajip Rosidi, dkk, (2000). Ensiklopedi Sunda: Alam, Manusia, Budaya (termasuk budaya Betawi dan Cirebon). Jakarta: Pustaka Jaya.
  2. http://bdgyes.com/index.php?option=com_content&view=article&id=144&Itemid=157 disalin tanggal 21 Agustus 2011
Nulis.jpg



Tingali ogé[édit | édit sumber]