Suradé, Sukabumi

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kacamatan Suradé

Peta lokasi Kacamatan Suradé
Propinsi Jawa Barat
Kabupatén Sukabumi
Camat
Lega
Jumlah pangeusi
 - Kapadetan - jiwa/km²
Kalurahan/désa


Suradé nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Sukabumi, Propinsi Jawa Barat, Indonésia.

Profil Pamaréntahan[édit | édit sumber]

Babagéan Administratif[édit | édit sumber]

Sajarah[édit | édit sumber]

Suradé téh asal muasalna mah tina ngaran salah sahiji bangsawan nu dumuk di daérah pakidulan Sukabumi, anu ngarana katelah Sura Hadian[rujukan?]. Manéhna nyaéta salah sahiji bangsawan nu kabur ngasingkeun diri ti Karajaan Galuh mangsa diudag-udag ku panjajah Walanda[rujukan?]. Nepi ka ayeuna ngaran "Sura Hadian" éta téh dilandihkeun kana ngaran wewengkon di pakidulan Sukabumi, jadi "Suradé"[rujukan?].

Profil Daérah[édit | édit sumber]

Wates Wilayah[édit | édit sumber]

Géografis[édit | édit sumber]

Démografi[édit | édit sumber]

Transportasi[édit | édit sumber]

Poténsi[édit | édit sumber]

Pertanian[édit | édit sumber]

Perkebunan[édit | édit sumber]

Wisata[édit | édit sumber]

Inpo Nu Sanesna ngeunaan Surade Nuju Digarap[édit | édit sumber]



Nuvola filesystems folder home.png