Susan Sarandon

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Susan Sarandon

Susan Abigail Tomalin anu leuwih dipikawanoh Susan Sarandon, dibabarkeun di New York City, New York, AS, 4 Oktober 1946[1]. Manéhanana nyaéta saurang aktris anu pernah narima panglélér Best Aktris Academy Award ngaliwatan film hasil arahan Tim Robbins, DEAD MAN WALKING 1995.Lian ti éta Susan ogé mangrupa aktivis politik[1].

Béntang pemeran Louise Elizabeth Sawyer dina THELMA AND LOUISE 1991 nyaéta mantan pamajikan ti Chris Sarandon[1]. Lian ti pernah éta ogé pernah bobogohan jeung aktor Louis Malle 1970-an, Sean Penn 1984, Franco Amurri 1980-an, Tim Robbins 1988[1]. Malah hubunganna jeung Tim Robbins nepi ka boga dua budak nyaéta Miles Robbins jeung John Henry Robbins[1]. Aya ogé hiji deui budakna Eva Maria Livia Amurri basa manéhna miboga hubungan jeung Franco Amurri[1]. Susan téh mangrupa lulusan ti Universitas Katolik di Washington[2]. Manéhna indit ka New York jang ngiluan audisi film Joe taun 1969[2]. Leuwih ti 15 taun, Susan ngamimitian karirna jeung meunangkeun rupa-rupa piala panglélér salaku bukti kamampuhna[2].

Filmografi[édit | édit sumber]

1970 Joe[1]
1971 Lady Liberty[1]
1971 The Apprentice[1]
1974 Lovin' Molly[1]
1974 The Front Page[1]
1975 The Great Waldo Pepper[1]
1975 The Rocky Horror Picture Show[1]
1976 One Summer Love[1]
1977 Checkered Flag or Crash[1]
1977 The Other Side of Midnight[1]
1977 The Great Smokey Roadblock[1]
1978 pretty baby[1]
1978 King of The Gypsies[1]
1979 Something Short of Paradise[1]
1980 Atlantic City[1]
1980 Loving Couples[1]
1982 Tempest[1]
1983 The Hunger[1]
1983 Who Am I This Time?[1]
1984 The Buddy System[1]
1985 Compromising Positions[1]
1987 The Witches of Eastwick[1]
1988 Bull Durham[1]
1988 Sweet Hearts Dance[1]
1989 The January Man[1]
1989 A Dry White Season[1]
1990 White Palace[1]
1991 Thelma & Louise[1]
1992 Player Herself[1]
1992 Light Sleeper[1]
1992Bob Roberts[1]
1992 Lorenzo's Oil[1]
1994 The Client Regina 'Reggie' Love[1]
1994 Little Women[1]
1994 Safe Passage[1]
1995 Dead Man Walking[1]
1996 James and The Giant Peach[1]
1998 Twilight[1]
1998 Illuminata[1]
1998 Stepmom[1]
1999 Our Friend, Martin[1]
1999 Cradle Will Rock[1]
1999 Anywhere But Here[1]
2000 Joe Gould's Secret[1]
2000 Rugrats In Paris: The Movie[1]
2001 Cats & Dogs[1]
2001 Goodnight Moon[1]
2002 Igby Goes Down[1]
2002 The Banger Sisters[1]
2002 Moonlight Mile[1]
2002 Little Miss Spider[1]
2004 Noel[1]
2004 Jiminy Glick In Lalawood[1]
2004 Shall We Dance[1]
2004 Alfie[1]
2005 Elizabethtown[1]
2005 Romance & Cigarettes[1]
2006 Irresistible[1]
2007 Mr. Woodcock[1]
2007 In The Valley Of Elah[1]
2007 Enchanted[1]
2007 Emotional Arithmetic[1]
2008 Speed Racer[1]
2008 Middle Of Nowhere[1]
2009 The Greatest[1]
2009 Peacock[1]
2009 Leaves Of Grass[1]
2009 Solitary Man[1]
2009 The Lovely Bones[1]
2010 Wall Street: Money Never Sleeps[1]
2012 I Hate You, Dad[1]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi bj bk bl bm bn bo bp bq br bs bt bu bv bw bx by Susan Sarandon(diakses 4 Desember 2011)
  2. a b c Susan Sarandon(diakses 4 Desember 2011)
Nulis.jpg