Taman Bégonia

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sea of Flowers.jpg

Taman Bégonia nyaéta taman kembang nu aya di Lembang, Bandung Barat.[1] Diajegkeunna tamann ieu miboga tujuan pikeun makaya khasanah Florikultural di Indonesia.[1] Ditaman ieu loba rupa-rupa kembang, nu di antarana kembang Celosia, Melampodium, kembang Geranium, kembang Salvia , jsb.[1]

Taman ieu diaranan Bégonia alatan ditaman ieu loba pisan kembang Ballinea, salah sahiji kembang nu jadi primadona.[1] Balinéa nyaéta jenis kembang Begonia Bali nu miboga wangun sarta warna nu rupa-rupa.[1] Kembang ieu bisa tumuwuh didataran luhur jeung dataran handap.[1] Kembang ieu ogé bisa tumuwuh teu gumantung kana usum.[1] Tuwuhan kembang ieu ogé bisa tumuwuh di mana waé, kayaning di kebon, pakarangan imah, jalan, jsb, sarta teu hésé ngurusna.[1]

Ditaman ieu ogé disadiakeun fasillitas pikeun metik bubuahan sarta sayuran di kebon nu geus disadiakeun.[1] Sayuran jeung bubuahan nu geus dipetik bisa tuluy didahar atawa diasakan harita kénéh ditempat nu geus disadiakeun.[1] Sababaraha sayuran nu dipelak dikbon ieu nyaéta cabé, jagong, tomat, céri, térong, jsb. Salian ti éta disadiakeun ogé tempat pikeun outbond saperti puzzle treasure, secret passsage, pinata sarta farm trekking.[1]

Alamat Taman Bégonia Lembang[édit | édit sumber]

Taman Begonia Lembang aya di Jalan Maribaya No. 120 A Lembang, Bandung Barat.[2] Nomer telepon (022) 2788527 / 08122200202 atawa email: info@kebunbegonia.com.[2]

Jam Buka Taman Bégonia Lembang[édit | édit sumber]

Taman kembang ieu buka unggal poé ti jam 08.00 nepi ka jam 17.00 WIB.[2] Harga tiket asup ka Taman Begonia Lembang Bandung Rp 10.000,00 / urang.[2]

Aya katangtuan husus pikeun nu mawa kamera professional saperti DSLR aya biaya tambahan Rp 50.000,00.[2] Salian ti éta, dijual ogé rupa-rupa kembang khas Balinéa nu hargana ti Rp 20.000,00 kaluhur.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j k "Taman Begonia Lembang Bandung, Wisata Bunga Ala Luar Negeri" (dalam bahasa id-ID). Alam Priangan. 2016-10-22. https://alampriangan.com/taman-begonia-lembang-bandung/. Diakses pada 2018-01-31 
  2. a b c d e f "Taman Begonia Lembang - Bandung Lautan Bunga" (dalam bahasa id-ID). Info Wisata Bandung. 2017-08-15. https://tempatwisatadibandung.info/taman-begonia-lembang/. Diakses pada 2018-01-31 
Nulis.jpg