Lompat ke isi

Tampir

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas


"Tampir/nyiru gedé"

Tampir nyaéta parabot paragi moé paré atawa gaplék dijieun tina awi anu dianyam kawas nyiru ngan ukuranana leuwih gedé, bari buleud kawas gilinding setum. Biasana dipaké moé paré atawa nu séjéna di buruan imah. [1]

Kiwari tampir geus jarang dipaké, alatan kalindih ku teknologi modéren rata-rata moé paré téh

maké terepal, samak, karung atawa ogé moé paré dina pakarangan atawa pakarangan nu dibeton. Tanajan kitu, di sababaraha tempat anu masih kénéh tuhu kana tali paranti karuhun mah, tampir téh masih kénéh digunakeun. Upamana di kampung-kampung adat saperti Kampung Naga.

Rujukan[édit | édit sumber]