Taufiq Ismail

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search


Taufiq Ismail méré biantara di majalah 50 Taun Horison di Taman Ismail Marzuki dina Juli 26, 2016.

Taufik Ismail (gumelar di Bukittinggi, 25 Juni 1935; umur 82 taun) nyaéta salah sahiji sastrawan Indonesia.[1] Tamat sakola rayat di Yogyakarta.[1] Tuluy nuluykeun atikanana di Bogor.[1] Taun 1956-1957 meunangkeun béasiswa Whitefish Bay High School di Milwaukee, Wisconsin, AS.[1]
Sanggeus sakola di AS, Taufik nuluykeun sakolana di Fakultas Kedokteran Institut Pertanian Bogor sarta tamat dina taun 1963.[1] Taun 1971-1972 jeung 1991-1992,Taufik balik deui ka AS pikeun ilubiung dina program nulis University of Lowa, AS.[1] Lalampahanana nepi ka Mesir di Faculty of Language and Literature taun 1993.[1]
Nalika mahasiswa kungsi kacatet salaku ketua senat mahasiswa FKHP IPB jeung wakil ketua dewan mahasiswa.[1] Kungsi ngajar salaku guru bahasa di SMA Bogor, guru di Pasantrén Darul Falah sarta jadi asistén dosén di almamaterna IPB.[1]

Karya-karya[édit | édit sumber]

  1. Tirani, Birpen KAMI Pusat (1966).[2]
  2. Benteng, Litera (1966).[2]
  3. Buku Tamu Musium Perjuangan, Dewan Kesenian Jakarta (buklet baca puisi) (1972).[2]
  4. Sajak Ladang Jagung, Pustaka Jaya(1974).[2]
  5. Kenalkan, Saya Hewan (sajak anak-anak), Aries Lima (1976).[2]
  6. Puisi-puisi Langit, Yayasan Ananda (buklet baca puisi) (1990).[2]
  7. Tirani dan Benteng, Yayasan Ananda (cetak ulang gabungan) (1993).[2]
  8. Prahara Budaya (bersama D.S. Moeljanto), Mizan (1995).[2]

Karya terjemahan[édit | édit sumber]

  1. Banjour Tristesse (terjemahan novel karya Francoise Sagan, 1960).[2]
  2. Cerita tentang Atom (terjemahan karya Mau Freeman, 1962).[2]
  3. Membangun Kembali Pikiran Agama dalam Islam (tina buku The Reconstruction of Religious Thought in Islam, M. Iqbal bareng jeung Ali Audah sarta Goenawan Mohamad), Tintamas (1964).[2]

Panglélér[édit | édit sumber]

  1. Anugerah Seni ti Pamaréntah RI (1970).[2]
  2. Cultural Visit Award ti Pamaréntah Australia (1977).[2]
  3. South East Asia (SEA) Write Award ti Karajaan Thailand (1994).[2]
  4. Penulisan Karya Sastra ti Pusat Bahasa (1994).[2]
  5. Sastrawan Nusantara ti Negeri Johor, Malaysia (1999).[2]
  6. Doctor honoris causa ti Universitas Negeri Yogyakarta (2003).[2]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i Riwayat Hidup Taufik Ismail (Diakses tanggal 12 Nopember 2011) (id)
  2. a b c d e f g h i j k l m n o p q Biografi Taufik Ismail (Diakses tanggal 12 Nopember 2011) (id)


Replace this image male.svg