Lompat ke isi

Tubagus Armand Maulana

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas


Armand Maulana

Tubagus Armand Maulana atawa nu leuwih kasohor ku sebutan Armand Maulana nyaéta vokalis band Gigi.[1][2] Lahir di Bandung tanggal 4 April 1971.[1] Bungsu ti genep sadudulur ti pasangan (alm) Tubagus Ahmad Drajat jeung (almh) Enden Khadijah.[1] Ti keur leuleutik kénéh geus resep kana musik.[1] Nalika SD, jadi anggota kelompok teater musikal sarta kungsi asup jadi anggota Genesis Fans Club, hiji kelompok fans musik rock Genesis.[1]
Armand ngamimitian karirna di dunya hiburan salaku finalis Cover Boy majalah Mode taun 1984 nalika masih kénéh jadi murid kelas 2 SMP 13 Bandung.[1] Nalika nincak SMA, Armand ngagabung jeung grup band sakolana salaku vokalis.[1]
Taun 1990, Armand ngagabung jeung Next Band sarta kungsi ogé ngagabung jeung Trio Libels dina taun 1991.[1] Taun 1992, Armand ngarilis album solona kalawan judul Kau Tetap Milikku.[1]
Tanggal 22 Maret 1994, Armand bareng jeung Aria Baron, Thomas Ramdhan, Ronald Fristianto, sarta Dewa Budjana nyieun hiji grup band nu dingaranan Gigi.[1]

Karya[édit | édit sumber]

Album Solo[édit | édit sumber]

  • Kau Tetap Milikku.[2]

Gigi[édit | édit sumber]

  1. Sweet 17 taun 2011.[2]
  2. Gigi taun 2009.[2]
  3. Peace, Love & Respect taun 2007.[2]
  4. Next Chapter taun 2006.[2]
  5. Salam Kedelapan taun 2003.[2]
  6. Untuk Semua Umur taun 2001.[2]
  7. Baik taun 1999.[2]
  8. Kilas Balik taun 1998.[2]
  9. 2 x 2 taun 1997.[2]
  10. 3/4 taun 1996.[2]
  11. Dunia taun 1995.[2]
  12. Angan taun 1994.[2]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j armand maulana (Diakses tanggal 2 Desember 2011) (id)
  2. a b c d e f g h i j k l m n Info Armand Maulana Archived 2011-11-10 di Wayback Machine (Diakses tanggal 2 Desember 2011) (id)