Vivivar

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search


Ucing salaku sato vivivar

Vivipar nyaéta prosés réproduksi sato ku cara ngalahirkeun atawa anakan.[rujukan?] Vivipar mangrupa kecap sipat anu dipaké pikeun ngagambarkeun sato nu lahir ti hiji indung.[1]

Sato vivipar téh geus dipiara dina jero awak hiji indung, salila lumangsung tumuwuhna émbrio.[1] Sakabéh sarat keur émbrio anu geus mekar saperti nutrisi, tempat hirup, jeung panyalindungan disadiakeun ti indung.[1] Ieu bakal jadi penting keur nétélakeun yén limbah nu dihasilkeun tina prosés biologis tina embrio nu keur mekar geus dihasilkeun dina rahim indung.[rujukan?] Janin internal dibuahan tumuwuh jadi émbrio sarta ahirna jadi anak anu karak lahir ngaliwatan prosés ngalahirkeun/ngajuru (viviparity).[1]

Ciri-ciri[édit | édit sumber]

  1. Janin tumuwuh di jero kandungan indungna (mangsa kahamilan).[2]
  2. Janin meunang dahareun ti indungna ngaliwatan tali ari-ari atawa plasénta.[2]
  3. Tumuwuhna fétus rélatif laun.[2]
  4. Wangun anak anu lahir sarua jeung wangun indungna.[2]
  5. Ngabogaan liang ceuli.[2]
  6. Indungna ngabogaan kelenjar susu, sangkan bisa nyusuan nakna.[2]

Sato anu nyusuan anakna disebut mamalia.[2] Conto sato ngalahirkeun nyaéta embé, gajah, ucing, singa, beurit, kebo, kalong, sapi, kuda, biruang, paus, lumba-lumba, jeung sajabana.[2]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d (id)Pengertian Hewan Vivivar, ovovivivar diakses 14 Juli 2015
  2. a b c d e f g h (id)Sato Vivivar diakses 14 Juli 2015