W.S. Rendra

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
WS. Rendra

Willibrordus Surendra Broto Rendra atawa nu leuwih kasohor ku sebutan WS Rendra atawa Si Burung Merak nya éta salasahiji sastrawan nu kasohor ka sakuliah dunya (gumelar di Solo, 7 Oktober 1935 – tilar dunya di Dépok, 6 Agustus 2009 dina umur 73 taun) .[1] [2]
SMA di St. Josef Solo tuluy nuluykeun ka Jurusan Sastra Barat Fakultas Sastra dan Kebudayaan Universitas Gajah Mada, Yogyakarta tapi henteu tepi ka tamat.[1] Neuleuman élmu pangaweruh ngeunaan drama jeung téater di American Academy of Dramatical Arts, Amerika Serikat (1964-1967).[1]
Sanggeus balik ti Amerika, tuluy nyieun Béngkél Téater di Yogyakarta.[1] Taun 1971 jeung 1979 macakeun sajak-sajakna dina acara Festival Penyair International di Rotterdam.[1] Taun 1985 ilubiung dina Festival Horizonte III di Berlin Barat, Jerman. [1]

Karya-karyana[édit | édit sumber]

Sajak/puisi[édit | édit sumber]

  1. Ballada Orang-orang Tercinta (1956).[1]
  2. Empat Kumpulan Sajak (1961).[1]
  3. Blues Untuk Bonnie (1971).[1]
  4. Sajak-sajak Sepatu Tua (1972).[1]
  5. Potret Pembangunan dalam Puisi (1980).[1]
  6. Disebabkan Oleh Angin (1993).[1]
  7. Orang-orang Rangkasbitung (1993).[1]
  8. Perjalanan Aminah (1997).[1]
  9. "Jangan Takut Ibu".[2]
  10. "Rick dari Corona".[2]
  11. "Bersatulah Pelacur-Pelacur Kota Jakarta".[2]
  12. "Pesan Pencopet kepada Pacarnya".[2]
  13. "Rendra: Ballads and Blues Poem" (tarjamahan).[2]
  14. "Perjuangan Suku Naga".[2]
  15. "Pamphleten van een Dichter".[2]
  16. "State of Emergency".[2]
  17. "Sajak Seorang Tua tentang Bandung Lautan Api".[2]
  18. "Mencari Bapak".[2]
  19. "Rumpun Alang-alang".[2]
  20. "Surat Cinta".[2]

Drama[édit | édit sumber]

  1. "Orang-orang di Tikungan Jalan".[1]
  2. "SEKDA dan Mastodon dan Burung Kondor".[1]
  3. "Oedipus Rex".[1]
  4. "Kasidah Barzanji".[1]
  5. "Perang Troya tidak Akan Meletus".[1]

Prestasi[édit | édit sumber]

  1. Pinunjul kahiji Sayembara Penulisan Drama ti Bagian Kesenian Departemen Pendidikan dan Kebudayaan, Yogyakarta (1954).[2]
  2. Hadiah Sastra Nasional BMKN (1956).[2]
  3. Hadiah Puisi ti Badan Musyawarah Kebudayaan Nasional (1957).[2]
  4. Anugerah Seni ti Departemen P & K (1969).[2]
  5. Anugerah Seni ti Pamaréntah Republik Indonesia (1970).[2]
  6. Hadiah Seni ti Akademi Jakarta (1975)[2]
  7. Hadiah Yayasan Buku Utama, Departemen Pendidikan dan Kebudayaan (1976).[2]
  8. Penghargaan Adam Malik (1989).[2]
  9. The S.E.A. Write Award (1996).[2]
  10. Penghargaan Achmad Bakri (2006).[2]


Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s Rendra dalam kenangan (Diakses tanggal 15 Nopember 2011) (id)
  2. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w Biografi WS Rendra (Diakses tanggal 15 Nopember 2011) (id)


Replace this image male.svg