Wawacan Wayang Purwa

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Wawacan Wayang Purwa nyaéta wawacan anu dianggit ku M. Winatahardja dumasar kana pakem Tegal numutkeun dalang Djajaatmadja[1]. Pamedalan jiild I-na (1928) dilaksanakeun ku pangurus Pagoejoeban Pasoendan Cabang Tasikmalaya anu méré lukeun waragad pikeun ngadegkeun sakola (HIS Pasoendan Tasikmalaya), tapi jilid-jilid sabadana mah medal lain ku Pangurus Pagoejoeban Pasoendan deui, nu disebut ngaran kantor citakna baé (Koernia, Tasikmalaya)[1].

Béda jeung dina Wawacan Mahabarata anggitan R. Méméd Sastradiprawira spk. anu dumasar kana vérsi basa India tina tarjamahan dina basa Walanda, dina Wawacan Wayang Purwa karya M. Winatahardja anu dumasar kana carita wayang kanda Tegal mah, urang manggihan Lurah Semar jeung anak-incuna, da sanajan lalakon sumber carita wayang téh ti India, tapi tokoh panakawan mah ciptaan urang, teu aca di India[1].

Sumber Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c Ajip Rosidi. 2011. Wawacan. Bandung: PT Kiblat Buku Utama & LBSS
Nulis.jpg