Wikipedia:Pituduh (berkas)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Wawanohan   Cara Ngédit Artikel   Cara Ngatur Format   Tutumbu   Berkas/Gambar   Ingetkeuneun   Kaca Obrolan   Kaca Pamaké   Miluan Daptar    

Anjeun bisa muat berkas anu engkéna bisa dipaké di Wikipédia Basa Sunda sarta sakur proyék anu dipayungan ku Wikimedia Foundation pikeun nambahan réferénsi atawa ngajéntrékeun hiji tulisan. Saméméh ngunjal gambar, titénan heula léngkah-léngkah ieu di handap:

Muat berkas[édit sumber]

Cara muat berkas

Lamun hayang nambahkeun berkas utamana gambar jeung vidéo atawa méré tambahan koléksi keur Wikipédia, Anjeun kudu muat berkas kana situs Wikimedia Commons sarta mikeun informasi ngeunaan éta berkas. Léngkah-léngkahna nya éta:

Tatahar saméméh muat[édit sumber]

  • Anjeun kudu boga berkas (gambar atawa video) nu rék diunjal tina komputer Anjeun
  • Anjeun kudu boga akun Wikipédia atawa Wikimedia Commons sangkan bisa ngunjal éta berkas

Naon waé nu bisa dimuat[édit sumber]

  • Berkas nu rék dimuat ka Wikimedia Commons kudu mibanda unsur nu ngadidik sarta miboga lisénsi bébas.
  • Berkas nu dimuat mangrupa hasil karya sorangan, Conto. Wikipédia henteu bisa narima gambar nu dijieun ku batur atawa kainspirasi ku batur kalawan tanpa widi maranéhna.
  • Berkas nu ditarima bisa ngagambarkeun hiji jalma, hiji hal, atawa sawatara pamanggih (kalawan tujuan ngatik sakumaha nu dipaké dina Wikipédia)
  • Foto pribadi moal ditarima sarta euweuh layanan web hosting.

Muat gambar[édit sumber]

Klik tutumbu "[:commons:Special:UploadWizard|Unggah berkas]" anu aya di kotak parabot di kéncaeun kaca ieu. Ieu menu bakal némbongkeun formulir keur ngunjal nu bisa dipaké pikeun muat gambar ka Commons.
Sangkan leuwih écés, pituduh muat gambar dina kaca pamaké Anjeun bisa ditingali di dieu [1]

Pituduh pikeun muat berkas atawa gambar

Cara muatkeun gambar kana Wikimedia Commons[édit sumber]

Klik gambar pikeun ningali runtuyanna.

Gambar basajan[édit sumber]

Gambar basajan tanpa tata tempat bisa diseselkeun kana hiji artikel maké paréntah:

[[gambar:ngaran berkas.format]] Conto: [[gambar:Wikipedesketch1.png]]

Balukar tina éta paréntah, gambar bakal dipintonkeun luyu jeung ukuran anu dimuat ku pamakéna. Perenah éta gambar bakal teu bisa ditangtukeun gumantung kana téks saméméh jeung sabadana. Salian ti éta, gambar moal boga sifat ngambang (float) di antara téks atawa téks henteu ngalingkung gambar. Kieu contona:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Duis tellus. Donec ante dolor, iaculis nec, gravida ac, cursus in, eros. Mauris vestibulum, felis et egestas ullamcorper, purus nibh vehicula sem, eu egestas ante nisl non justo. Fusce tincidunt, lorem nec dapibus consectetuer, leo orci mollis ipsum, eget suscipit eros purus in ante. * Wikipedesketch1.png * Mauris at ipsum vitae est lacinia tincidunt. Maecenas elit orci, gravida ut, molestie non, venenatis vel, lorem. Sed lacinia. Suspendisse potenti. Sed ultricies cursus lectus. In id magna sit amet nibh suscipit euismod. Integer enim. Donec sapien ante, accumsan ut, sodales commodo, auctor quis, lacus. Maecenas a elit lacinia urna posuere sodales. Curabitur pede pede, molestie id, blandit vitae, varius ac, purus.

Perhatikeun kumaha gambar ngabagi téks jadi dua bagian, gumantung di mana éta paréntah gambar disimpen.

Merenahkeun tempat[édit sumber]

Ayeuna, urang rék nangtukeun naha gambar téh ngambang (float) di antara téks atawa henteu, jeung nangtukeun di lebah mana gambar disimpen (kénca, katuhu, jsté.). Pikeun éta urang ngan perlu nambahan paréntah merenahkeun tempat.

Conto 1 - Rata katuhu, ngambang[édit sumber]

[[gambar:Wikipedesketch1.png|ka]]

Mauris at ipsum vitae est lacinia tincidunt. Maecenas elit orci, gravida ut, molestie non, venenatis vel, lorem. Sed lacinia. Suspendisse potenti. Sed ultricies cursus lectus. In id magna sit amet nibh suscipit euismod. Integer enim. Donec sapien ante, accumsan ut, sodales commodo, auctor quis, lacus. Maecenas a elit lacinia urna posuere sodales. Curabitur pede pede, molestie id, blandit vitae, varius ac, purus. *

Wikipedesketch1.png

* Morbi dictum. Vestibulum adipiscing pulvinar quam. In aliquam rhoncus sem. In mi erat, sodales eget, pretium interdum, malesuada ac, augue. Aliquam sollicitudin, massa ut vestibulum posuere, massa arcu elementum purus, eget vehicula lorem metus vel libero. Sed in dui id lectus commodo elementum. Etiam rhoncus tortor. Proin a lorem. Ut nec velit. Quisque varius. Proin nonummy justo dictum sapien tincidunt iaculis. Duis lobortis pellentesque risus. Aenean ut tortor imperdiet dolor scelerisque bibendum. Fusce metus nibh, adipiscing id, ullamcorper at, consequat a, nulla.

Phasellus orci. Etiam tempor elit auctor magna. Nullam nibh velit, vestibulum ut, eleifend non, pulvinar eget, enim. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos hymenaeos. Integer velit mauris, convallis a, congue sed, placerat id, odio. Etiam venenatis tortor sed lectus. Nulla non orci. In egestas porttitor quam. Duis nec diam eget nibh mattis tempus. Curabitur accumsan pede id odio. Nunc vitae libero. Aenean condimentum diam et turpis. Vestibulum non risus. Ut consectetuer gravida elit. Aenean est nunc, varius sed, aliquam eu, feugiat sit amet, metus. Sed venenatis odio id eros.

Phasellus placerat purus vel mi. In hac habitasse platea dictumst. Donec aliquam porta odio. Ut facilisis. Donec ornare ipsum ut massa. In tellus tellus, imperdiet ac, accumsan at, aliquam vitae, velit.

Conto 2 - Rata katuhu, ngambang, maké judul[édit sumber]

Urang biasana neundeun ieu paréntah di awal paragraf, sahingga gambar bakal ngambang di katuhueun paragraf. Umumna urang ningali ieu paréntah di awal hiji artikel.

[[gambar:Wikipedesketch1.png|ka|ieu judul gambar]]
Ieu judul gambar

* Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Duis tellus. Donec ante dolor, iaculis nec, gravida ac, cursus in, eros. Mauris vestibulum, felis et egestas ullamcorper, purus nibh vehicula sem, eu egestas ante nisl non justo. Fusce tincidunt, lorem nec dapibus consectetuer, leo orci mollis ipsum, eget suscipit eros purus in ante. Mauris at ipsum vitae est lacinia tincidunt. Maecenas elit orci, gravida ut, molestie non, venenatis vel, lorem. Sed lacinia. Suspendisse potenti. Sed ultricies cursus lectus. In id magna sit amet nibh suscipit euismod. Integer enim. Donec sapien ante, accumsan ut, sodales commodo, auctor quis, lacus. Maecenas a elit lacinia urna posuere sodales. Curabitur pede pede, molestie id, blandit vitae, varius ac, purus.

Morbi dictum. Vestibulum adipiscing pulvinar quam. In aliquam rhoncus sem. In mi erat, sodales eget, pretium interdum, malesuada ac, augue. Aliquam sollicitudin, massa ut vestibulum posuere, massa arcu elementum purus, eget vehicula lorem metus vel libero. Sed in dui id lectus commodo elementum. Etiam rhoncus tortor. Proin a lorem. Ut nec velit. Quisque varius. Proin nonummy justo dictum sapien tincidunt iaculis. Duis lobortis pellentesque risus. Aenean ut tortor imperdiet dolor scelerisque bibendum. Fusce metus nibh, adipiscing id, ullamcorper at, consequat a, nulla.

Conto 3 - Rata kénca, ngambang[édit sumber]

[[Gambar:Wikipedesketch1.png|ki]]

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Duis tellus. Donec ante dolor, iaculis nec, gravida ac, cursus in, eros. Mauris vestibulum, felis et egestas ullamcorper, purus nibh vehicula sem, eu egestas ante nisl non justo. Fusce tincidunt, lorem nec dapibus consectetuer, leo orci mollis ipsum, eget suscipit eros purus in ante. *

Wikipedesketch1.png

* Mauris at ipsum vitae est lacinia tincidunt. Maecenas elit orci, gravida ut, molestie non, venenatis vel, lorem. Sed lacinia. Suspendisse potenti. Sed ultricies cursus lectus. In id magna sit amet nibh suscipit euismod. Integer enim. Donec sapien ante, accumsan ut, sodales commodo, auctor quis, lacus. Maecenas a elit lacinia urna posuere sodales. Curabitur pede pede, molestie id, blandit vitae, varius ac, purus. Morbi dictum. Vestibulum adipiscing pulvinar quam. In aliquam rhoncus sem. In mi erat, sodales eget, pretium interdum, malesuada ac, augue. Aliquam sollicitudin, massa ut vestibulum posuere, massa arcu elementum purus, eget vehicula lorem metus vel libero. Sed in dui id lectus commodo elementum. Etiam rhoncus tortor. Proin a lorem. Ut nec velit. Quisque varius. Proin nonummy justo dictum sapien tincidunt iaculis. Duis lobortis pellentesque risus. Aenean ut tortor imperdiet dolor scelerisque bibendum. Fusce metus nibh, adipiscing id, ullamcorper at, consequat a, nulla.

Phasellus orci. Etiam tempor elit auctor magna. Nullam nibh velit, vestibulum ut, eleifend non, pulvinar eget, enim. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos hymenaeos. Integer velit mauris, convallis a, congue sed, placerat id, odio. Etiam venenatis tortor sed lectus. Nulla non orci. In egestas porttitor quam. Duis nec diam eget nibh mattis tempus. Curabitur accumsan pede id odio. Nunc vitae libero. Aenean condimentum diam et turpis. Vestibulum non risus.

Conto 4 - Teu ngambang[édit sumber]

[[Gambar:Wikipedesketch1.png|nir]]

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Duis tellus. Donec ante dolor, iaculis nec, gravida ac, cursus in, eros. Mauris vestibulum, felis et egestas ullamcorper, purus nibh vehicula sem, eu egestas ante nisl non justo. Fusce tincidunt, lorem nec dapibus consectetuer, leo orci mollis ipsum, eget suscipit eros purus in ante. Mauris at ipsum vitae est lacinia tincidunt. *

Wikipedesketch1.png

* Sed lacinia. Suspendisse potenti. Sed ultricies cursus lectus. In id magna sit amet nibh suscipit euismod. Integer enim. Donec sapien ante, accumsan ut, sodales commodo, auctor quis, lacus. Maecenas a elit lacinia urna posuere sodales. Curabitur pede pede, molestie id, blandit vitae, varius ac, purus.

Nambahan Bingkai jeung Judul[édit sumber]

Biasana urang hayang nambahan judul atawa katerangan dina bagian handap gambar, ku kituna hadéna gambar dibéré “pigura”

[[Gambar:Wikipedesketch1.png|bingkai|Ieu gambar dijieun ku Stevertigo dina lomba maskot Wikipedia]]

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nulla risus massa, luctus sed, sagittis ac, dapibus eu, pede. Suspendisse convallis ligula ac lorem. Quisque luctus. Mauris ut purus a libero semper sollicitudin. Integer dapibus, velit sit amet rhoncus aliquam, pede ligula cursus ante, nec elementum erat dui et mauris. Nulla quam dolor, nonummy vel, varius fermentum, suscipit ut, sapien. Pellentesque suscipit felis ac nibh. Nunc luctus hendrerit eros. Phasellus lacus. Donec non leo in sem consequat pulvinar. Curabitur ut magna vitae lectus tristique ultrices. Phasellus venenatis neque vulputate leo. Mauris quis eros.

Gambar ini dibuat oleh Stevertigo dalam lomba maskot Wikipedia

*Vestibulum nonummy. Nulla facilisis sapien dignissim risus. Quisque arcu urna, aliquam ac, facilisis ac, egestas non, est. Quisque neque. Donec et mi. Phasellus consequat. Integer pellentesque consectetuer lectus. Etiam malesuada eros id nibh. Fusce in tellus vitae mi auctor tincidunt. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Nulla vitae metus.

Etiam varius tempus odio. Cras bibendum arcu nec dolor. Donec consectetuer. Cras nonummy orci eget felis. Nullam sagittis venenatis libero. Duis neque purus, suscipit volutpat, molestie ut, venenatis ut, mi. Morbi nec eros. Praesent sollicitudin, nisl eget vehicula varius, tortor magna eleifend massa, ac iaculis turpis lacus quis nisl. Cras ut diam. Nullam erat ante, dignissim ac, posuere nec, commodo nec, nisl. Aenean adipiscing sodales augue. Donec rutrum. Ut nisl. Duis nisl. Ut elit. Vivamus suscipit rutrum tortor. Sed id pede. Praesent eros nulla, tempor vel, faucibus sed, mattis at, lectus. Sed euismod. Curabitur et leo vitae purus accumsan posuere.

Donec tempor nulla in turpis. Nam rutrum. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nullam vel turpis vel risus fermentum posuere. In porta augue quis dui. Integer risus justo, venenatis ut, dapibus in, tempor sed, risus. In tincidunt rhoncus urna. Mauris placerat, tortor et malesuada congue, velit urna elementum urna, vel ornare est tellus vel nunc. Ut et risus. Integer in lorem. Ut in lectus ac arcu pretium rutrum. Phasellus imperdiet pede ut arcu. Sed ac massa. Donec id leo. Etiam ante odio, nonummy ac, elementum sit amet, suscipit eget, dolor. Nam id felis in quam ullamcorper sodales.

Nyieun gambar leutik (thumbnail)[édit sumber]

Upama gambar anu rék dimuat té gedé teuing, hadéna urang muat vérsi leutik (thumbnail) tina éta gambar. Nyieun thumbnail téh geus kaasup nyieun bingkai sapaeri nambahkeun paréntah bingkai dina conto saméméhna, jadi hadéna nyieun thumbnail diwuwuhan ogé ku méré judul atawa katerangan gambar. Upama urang nga-klik gambar anu geus dileutikan ku éta paréntah mangka urang bisa ningali vérsi ukuran asli éta gambar. Sacara umum bisa disebutkeun yén maké thumbnail téh cara panghadéna pikeun mintonkeun hiji gambar.

[[Gambar:Wikipedesketch1.png|thumb|Si Wikipede]]
Si Wikipede

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nulla risus massa, luctus sed, sagittis ac, dapibus eu, pede. Suspendisse convallis ligula ac lorem. Quisque luctus. Mauris ut purus a libero semper sollicitudin. Integer dapibus, velit sit amet rhoncus aliquam, pede ligula cursus ante, nec elementum erat dui et mauris. Nulla quam dolor, nonummy vel, varius fermentum, suscipit ut, sapien. Pellentesque suscipit felis ac nibh. Nunc luctus hendrerit eros. Phasellus lacus. Donec non leo in sem consequat pulvinar. Curabitur ut magna vitae lectus tristique ultrices. Phasellus venenatis neque vulputate leo. Mauris quis eros.

Vestibulum nonummy. Nulla facilisis sapien dignissim risus. Quisque arcu urna, aliquam ac, facilisis ac, egestas non, est. Quisque neque. Donec et mi. Phasellus consequat. Integer pellentesque consectetuer lectus. Etiam malesuada eros id nibh. Fusce in tellus vitae mi auctor tincidunt. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Nulla vitae metus.

Ngarobah ukuran[édit sumber]

Sanajan urang geus maké paréntah thumb, aya kalana urang tetep hayang mintonkeun gambar maké ukuran nu tangtu. Urang mimitian conto tanpa paréntah thumb. (Inget: Panambahan paréntah bingkai bakal maksa gambar dipintonkeun dina ukuran sabenerna, Ayeuna urang hayang mintonkeun gambar rubakna 100 piksel:

[[Gambar:Wikipedesketch1.png|100px]]

Wikipedesketch1.png

Ayeuna urang hayang ningali gambar tadi anu rubakna 500 piksel:

[[Gambar:Wikipedesketch1.png|500px|Klik di dieu keur ningali ukuran asli]]

Klik disini keur ningali ukuran asli
Sacara umum gambar anu gedé teuing mah moal katingali alus, hadéna gambar anu dipintonkeun ukuranna antara 100 jeung 400 piksel. Perhatikeun ogé yén kualitas gambar di luhur téh goréng pisan, ieu hal téh lantaran ukuran asli gambarna leuwih leutih ti 500 piksel, nu matak éta gambar kudu dibentangkeun sangkan bisa nepi kana ukuran anu dipikahayang. Hadéna mah ulah ngagedéan gambar dina artikel ku cara ieu.

Panorama[édit sumber]

Gambar anu gedé teuing teu meunang dipintonkeun naon ayana dina artikel sabab bisa nimbulkeun masalah dina browser nu tangtu. Gambar anu leuwih gedé ti 550px leuwih hadé dipintonkeun dina wangun panorama, anu bisa dikjieun maké citakan {{tl|Wide image}}. Contona:

{{wide image|Helsinki z00.jpg|1800px|Panorama kota [[Helsinki]]}}
Panorama kota Helsinki
Panorama kota Helsinki

Kombinasi sababaraha pilihan[édit sumber]

Ayeuna urang hayang nyobaan keur ngahijikeun sababaraha conto di luhur. Upamana urang hayang mintonkeun gambar anu rata katuhu, ngambang (floating), versi kecil (thumbnail), anu ukuranna 100 piksel, jeung nu ngabogaan judul. Urang bisa ngadumaniskeun (kombinasi) sakumna paréna anu geus dicobaan tadi, urutanna mah teu penting, iwal ngaran gambar kudu aya di awal jeung judul gambar kudu aya di ahir:

[[Gambar:Wikipedesketch1.png|jmpl|100px|ka|Si Wikipede]]

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Duis dapibus dictum purus. Cras nibh. Vivamus ante nunc, ultricies ut, fermentum at, luctus ac, felis. Suspendisse ac diam. Suspendisse lacinia congue mauris.

Si Wikipede

Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Nulla facilisi. Donec varius egestas tortor. Curabitur augue leo, ullamcorper ac, tempus sed, gravida quis, felis. Curabitur pretium malesuada dui. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Curabitur et urna. Cras lacus. Donec risus. Proin ornare eros ac nibh. In venenatis erat sit amet mauris. Morbi sem felis, tempus eget, aliquam id, imperdiet id, elit. Vestibulum turpis. Etiam ornare, nisl ac varius fermentum, tortor elit laoreet tellus, ut interdum massa eros eget urna. Nunc congue nisl quis orci. Nunc nibh. Integer iaculis, ante sed fringilla tempus, enim augue gravida nibh, vehicula congue arcu tortor ac ligula. In eget libero vel magna varius viverra. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Suspendisse elementum.

Mauris arcu magna, ultrices a, tristique facilisis, facilisis id, massa. Quisque in arcu. Praesent auctor mauris sit amet leo. Proin facilisis viverra tellus. Morbi at purus. Nam dictum. Donec ac neque. Integer sapien wisi, lacinia nec, tincidunt in, lacinia sit amet, ante. Quisque in urna. Donec rutrum.


Nyingkahan gambar patumpuk[édit sumber]

untuk memecahkan masalah tersebut. Masalah anu bisa muncul waktu mintonkeun sakaligus sababaraha gambar anu ngambang nyaéta mindeng pisan éta gambar-gambar téh jadi patumpuk sacara horisontal. Pikeun narékahanana anu panggampangna nyaéta ku cara nambahkeun baris téks, tapi ogé kadang-kadang éta hal téh teu mungkin. Ayeuna urang nyobaan pikeun néangan jalan kaluarna. Conto

Wikipede

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec in enim. Aliquam erat volutpat. Maecenas id nibh ut turpis lobortis commodo. Phasellus sed neque. Proin fringilla euismod libero. Etiam vel lectus. Aliquam dui. Curabitur venenatis molestie neque. Integer mi dolor, gravida at, accumsan eget, fringilla eget, arcu. Suspendisse euismod. Nam et lorem accumsan magna venenatis pellentesque. In et ante. Etiam magna. Cras rutrum mi quis tellus. Nunc tristique risus pulvinar ante. Vivamus varius.

Bandéra Skotlandia


Masalah ogé mindeng muncul lantaran ukuran gambar anu béda, tarékahna nyaéta ku cara misahkeun éta gambar-gambar kalawan nambahan basa html.

  <div style="float:right;width:315px;">
  [[Gambar:Wikipedesketch1.png|nir|jmpl|300px|Wikipede]]

  [[Gambar:Flag of Scotland.svg|nir|jmpl|200px|Bandéra Skotlandia]]
  </div>


Wikipede


Bandéra Skotlandia

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Sed tellus neque, bibendum ac, accumsan eget, vestibulum a, nibh. Sed viverra urna non massa. Etiam vehicula ligula vitae nibh. Phasellus tempus auctor wisi. In consequat. Cras vel neque. Donec leo dolor, lobortis luctus, volutpat vitae, vestibulum in, eros. Maecenas porttitor, erat ullamcorper tempus faucibus, odio arcu venenatis nisl, ut cursus odio felis sed urna. Nullam ut elit vel est eleifend egestas. Ut dictum orci eu mi. Cras ultricies. Nulla facilisi. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos hymenaeos.

Nam turpis. Nunc in enim non turpis facilisis commodo. Suspendisse potenti. Maecenas elementum auctor odio. Vivamus vitae ante. Phasellus quis tortor et quam auctor convallis. Proin elit velit, nonummy a, semper hendrerit, dignissim quis, erat. Maecenas eleifend enim eu tortor. Curabitur non odio. Maecenas neque erat, venenatis sed, sollicitudin ut, iaculis non, mi. Praesent tempor, risus eget pellentesque tincidunt, dolor nibh imperdiet nulla, nec mattis leo ligula vel pede. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae;

Integer nec libero. Nulla facilisi. Vivamus quis purus. Ut sem justo, lobortis at, luctus nec, aliquam nec, orci. Aenean nonummy. In metus. Sed malesuada vestibulum purus. Phasellus at odio. Integer in massa vitae quam euismod viverra. Integer nulla orci, ornare non, consequat non, mollis ornare, nunc. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Aliquam id sapien ut sapien fermentum pretium. Cras mattis. Nam rhoncus. Maecenas dolor neque, tempor vel, iaculis nec, posuere vel, leo. Sed quis dolor. Vivamus mattis tellus elementum magna semper ullamcorper.


Nyusun gambar[édit sumber]

Urang bisa nyusun dua gambar sacara horisontal:

Wikipede
Wikipede

Ieu dipilampah ku cara nyieun tabél:

{|
|-
| [[Gambar:Wikipedesketch1.png|nir|jmpl|300px|Wikipede]]
| [[Gambar:Wikipedesketch1.png|nir|jmpl|300px|Wikipede]] 
|}

Urang ogé bisa nyusun dua gambar sacara vértikal:

Wikipede
Wikipede


[[Gambar:Wikipedesketch1.png|ki|jmpl|300px|Wikipede]]
[[Gambar:Wikipedesketch1.png|ki|jmpl|300px|Wikipede]] 
<br style="clear:both;"/>

Keur misahkeun gambar jeung baris téks nu satuluyna, baris parénta ieu kudu ditambahkeun:

<br style="clear:both;"/>

Gambar ngambang di kénca jeung katuhu[édit sumber]

Ieu téh cara anu panggampangna pikeun neundeun dua gambar ngambang di kénca jeung katuhu:

[[Gambar:Wikipedesketch1.png|jmpl|150px|ka|Wikipede]]
[[Gambar:Flag of Scotland.svg|ki|jmpl|150px|Bandéra Skotlandia]]
Wikipede
Bandéra Skotlandia

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec in enim. Aliquam erat volutpat. Maecenas id nibh ut turpis lobortis commodo. Phasellus sed neque. Proin fringilla euismod libero. Etiam vel lectus. Aliquam dui. Curabitur venenatis molestie neque. Integer mi dolor, gravida at, accumsan eget, fringilla eget, arcu. Suspendisse euismod. Nam et lorem accumsan magna venenatis pellentesque. In et ante. Etiam magna. Cras rutrum mi quis tellus. Nunc tristique risus pulvinar ante. Vivamus varius.

Sed mi eros, lacinia mattis, gravida vel, placerat posuere, lacus. Duis accumsan tincidunt sapien. Morbi sed velit. Etiam quis orci. Donec at velit sed lorem elementum feugiat. Curabitur ut ligula. Quisque in eros. Morbi sed enim id sapien tristique fringilla. Nunc ligula augue, pellentesque ac, nonummy id, semper eget, ante.

Nyieun baris pamisah[édit sumber]

Pamungkas, urang rék misahkeun dua pasang gambar jeung téks kalawan maké baris tambahan, sangkan gambar anu bener bakal bisa dipintonkeun ngambang dina téks anu luyu. Carana nyaéta ku nambahkeun baris paréntak ieu dina dua pasang gambar jeung téks anu rék dipisahkeun:

   <br style="clear:both;"/>
Wikipede

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Duis tellus. Donec ante dolor, iaculis nec, gravida ac, cursus in, eros. Mauris vestibulum, felis et egestas ullamcorper, purus nibh vehicula sem, eu egestas ante nisl non justo. Fusce tincidunt, lorem nec dapibus consectetuer, leo orci mollis ipsum, eget suscipit eros purus in ante. Mauris at ipsum vitae est lacinia tincidunt. Maecenas elit orci, gravida ut, molestie non, venenatis vel, lorem. Sed lacinia. Suspendisse potenti. Sed ultricies cursus lectus. In id magna sit amet nibh suscipit euismod. Integer enim. Donec sapien ante, accumsan ut, sodales commodo, auctor quis, lacus. Maecenas a elit lacinia urna posuere sodales. Curabitur pede pede, molestie id, blandit vitae, varius ac, purus.

Bandéra Skotlandia

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Duis tellus. Donec ante dolor, iaculis nec, gravida ac, cursus in, eros. Mauris vestibulum, felis et egestas ullamcorper, purus nibh vehicula sem, eu egestas ante nisl non justo. Fusce tincidunt, lorem nec dapibus consectetuer, leo orci mollis ipsum, eget suscipit eros purus in ante. Mauris at ipsum vitae est lacinia tincidunt. Maecenas elit orci, gravida ut, molestie non, venenatis vel, lorem. Sed lacinia. Suspendisse potenti. Sed ultricies cursus lectus. In id magna sit amet nibh suscipit euismod. Integer enim. Donec sapien ante, accumsan ut, sodales commodo, auctor quis, lacus. Maecenas a elit lacinia urna posuere sodales. Curabitur pede pede, molestie id, blandit vitae, varius ac, purus.

Galéri gambar[édit sumber]

Pakakas lemes MédiaWiki anu anyar ngadukung paréntah <gallery>, anu ngamungkinkeun urang nyieun galéri gambar kalawan gampang:


<gallery>
Gambar:Wikipedesketch1.png|Wikipede
Gambar:Wikipedesketch1.png|Si Wikipede
Gambar:Wikipedesketch1.png|Adén Wikipede
Gambar:Wikipedesketch1.png|Mang Wikipede 
Gambar:Wikipedesketch1.png|Kang Wikipede
Gambar:Wikipedesketch1.png|Mas Wikipede
Gambar:Wikipedesketch1.png|Bapa Wikipede
Gambar:Wikipedesketch1.png|Juragan Wikipede
</gallery>

Kahéngkéran: Urang teu bsia ngatur ukuran gambar jeung teu bisa digabung jeung paréntah pangaturan gaya, misalna saperti paréntah <ref>.

Rarambat kana gambar tanpa mintokeun éta gambarna[édit sumber]

Urang bisa mintokeun rarambat (pranala) kana gambar tanpa perlu mintonkeun gambarna, aya sababaraha cara keur milampahna:

[[Media:Wikipedesketch1.png]]

Media:Wikipedesketch1.png Perhatikeun yén urang ngaganti paréntah Gambar ku paréntah Media. Upama pamaké nga-klik éta rarambat, mangka gambar bakal dipintonkeun. Urang ogé bisa ngaganti téks rarambat ku kekecapan urang sorangan.

[[Media:Wikipedesketch1.png|ieu téh Si wikipede]]

ieu téh Si wikipede Urang ogé bisa mawa pamaké séjén anu nga-klik éta rarambat kana kaca informasi gambar (kaca anu eusina pedaran ngeunaan nu muatkeun gambar, iraha, ukuran gambar, jrrd.)

[[:Gambar:Wikipedesketch1.png]] atawa [[:Gambar:Wikipedesketch1.png]]

Gambar:Wikipedesketch1.png Gambar:Wikipedesketch1.png

Bédana jeung paréntah saméméhna ngan saukur tambahan titik dua di hareupeun kecap "Gambar" Urang ogé bisa ngaganti éta téks rarambat ku kekecapan urang.

[[:Gambar:Wikipedesketch1.png|Kaca informasi gambar si wikipede]]

Kaca informasi gambar si wikipede

Maké paréntah <table> dina basa HTML[édit sumber]

Urang ogé bisa nyusun gambar jeung téks maké paréntah HTML saperti conto ieu:

<table>
  <tr>
    <td>[[Gambar:Wikipedesketch1.png|jmpl|120px|Wikipede]]
    </td>
    <td>[[Gambar:Wikipedesketch1.png|jmpl|120px|Wikipede]]
  </td>
    <td>[[Gambar:Wikipedesketch1.png|jmpl|120px|Wikipede]]
    </td>
    <td>[[Gambar:Wikipedesketch1.png|jmpl|120px|Wikipede]]
    </td>
  </tr>
  <tr>
    <td>[[Gambar:Wikipedesketch1.png|jmpl|120px|Wikipede]]
    </td>
    <td>Teks artikel ditempatkan disini.  Lorem ipsum dolor sit amet,......
    </td>
    <td>[[Gambar:Wikipedesketch1.png|jmpl|120px|The Wikipede]]
    </td>
    <td>Teks lainnya ditempatkan disini.  Lorem ipsum.....
    </td>
  </tr>
</table>



Wikipede
Wikipede
Wikipede
Wikipede
Wikipede
Teks artikel ditempatkan disini. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Duis tellus. Donec ante dolor, iaculis nec, gravida ac, cursus in, eros. Mauris vestibulum, felis et egestas ullamcorper, purus nibh vehicula sem, eu egestas ante nisl non justo. Fusce tincidunt, lorem nec dapibus consectetuer, leo orci mollis ipsum, eget suscipit eros purus in ante.
Wikipede
Teks lainnya ditempatkan disini. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Duis tellus. Donec ante dolor, iaculis nec, gravida ac, cursus in, eros. Mauris vestibulum, felis et egestas ullamcorper, purus nibh vehicula sem, eu egestas ante nisl non justo. Fusce tincidunt, lorem nec dapibus consectetuer, leo orci mollis ipsum, eget suscipit eros purus in ante.