Wikipedia:Pituduh (cara ngatur format)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Wawanohan Ngédit Ngatur Format Tutumbu Berkas/Gambar Ingetkeuneun Kaca Obrolan Kaca Pamaké Miluan Daptar  

Ngatur Format

Sabagian gedé pangaturan format geus dilakukeun sacara otomatis ku markah wiki, jadi Anjeun teu kudu diajar HTML

Markah Wiki

Nulis artikel dina Wikipédia téh aya bédana jeung nulis dina pangolah kecap standar. Lamun dina pangolah kecap umumna mah Anjeun ngetik saperti halna anu tembong dina pidangan layar (atawa leuwih dipikawanoh istilahna WYSIWYG), wiki maké kodeu-kodeu basajan pikeun ngatur format. Cara ieu méh sarua jeung panulisan HTML dina kaca wéb, tapi kodeu ieu leuwih basajan. Wiki bsia narima sababaraha rupa tag HTML sacara langsung, tapi umumna mah make basa markah MediaWiki anu geus disadiakeun baé, anu dirancang pikeun ngagampangkeun ngéditna.

Tujuan Anda mengetik Hasil atau keluaran
Dapat diterapkan di manapun
Citak kandel '''citak kandel''' citak kandel
Citak déngdék ''citak déngdék'' citak déngdék
Citak kandel jeung déngdék '''''citak kandel jeung déngdék''''' citak kandel jeung déngdék
Pranala internal
(dina situs wiki Cipta Media Bersama)

[[judul kaca]]
[[judul kaca|teks tampilan]]

judul kaca
teks tampilan

Pranala luar
(ke situs lain)

[http://www.contoh.org]
[http://www.contoh.org teks tampilan]
http://www.contoh.org

[1]
teks tampilan
http://www.contoh.org

Tawis Anjeun
dina kaca obrolan

~~~~

Nama Pengguna Anda 16.17,
26 April 2019 (UTC)

Pengalihan ke halaman lain #ALIH [[Halaman tujuan]] #ALIHHalaman tujuan
Hanya diterapkan pada awal baris
Subbagian

== Undak 1 ==
=== Undak 2 ===
==== Undak 3 ====
===== Undak 4 =====

Undak 1

Undak 2

Undak 3

Undak 4
Daftar biasa

* hiji
* dua
** dua titik hiji
* tilu

  • hiji
  • dua
    • dua titik hiji
  • tilu
Daftar bernomor

# hiji
# dua
## dua titik hiji
# tilu

  1. hiji
  2. dua
    1. dua titik hiji
  3. tilu
Gambar kecil
(thumbnail)

[[File:Urangsunda.png|thumb|Teks keterangan]]

Teks keterangan