Cijulang, Pangandaran

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kacamatan Cijulang

Peta lokasi Kacamatan Cijulang
Propinsi Jawa Barat
Kabupatén Pangandaran
Camat H.M. Iwan Djuanda
Lega 93,16 km²
Jumlah pangeusi 25.729
 - Kapadetan 679 jiwa/km²
Kalurahan/désa 38 Kalurahan

Cijulang nyaéta hiji kacamatan di beulah kidul Kabupatén Pangandaran, Propinsi Jawa Barat, Indonésia. Saupama diitung jauh/jarakna ti Ibu Kota Kabupatén Pangandaran ± 30 km.

Wates Wilayah[édit | sunting sumber]

Wates Wewengkon Kacamatan Cijulang, nyaéta :
- beulah Kalér : Kecamatan Parigi
- beulah Wétan : Samudera Pasifik
- beulah Kidul : Kecamatan Cimerak
- beulah Kulon : Kecamatan Cigugur

Geografis[édit | sunting sumber]

Ngeunaan Kecamatan Cijulang, nyaéta salah sahiji Kecamatan nu aya di beulah Kidul Kabupatén Pangandaran ± 30 km mun diitung ti Ibu Kota Kabupatén mah.
Luas wewengkonna, nyaéta 9.316 Ha :
- Daratan salega : 7.930 Ha
- Pasawahan salega : 1.368 Ha

Demografi[édit | sunting sumber]

- Jumlah nu nyicingan di Kecamatan Cijulang = 25. 729 jelema (jumlah Lalaki : 12.602 jelema, sedengkeun Awéwé : 13.127 jelema.
- Kapala kulawarga, saloba 8.960 KK.
- Lobana penduduk rata-rata : 679 urang /Km2.
- Ditilik nurutkeun Wangunan tempat padumukan lobana aya 7.014 wangunan, nyaéta nu diwangun; 2.473 siki Wangunan Permanén, nu Semipermanén aya 2.591 siki, sedengkeun Wangunan/imah Panggung aya 2.050 imah.

Padumukan jeung pakampungan nu aya di luareun Desa Cijulang jeung Kondangjajar mah papencar, jeung pajarauh.

Administratif[édit | sunting sumber]

Kecamatan Cijulang dibagi 7 désa :
1. Désa Cijulang / Swasembada II
2. Désa Batukaras / Swasembada I
3. Désa Kertayasa / Swasembada I
4. Désa Cibanten/ Swasembada I
5. Désa Margacinta / Swasembada I
6. Désa Kondangjajar / Swasembada II
7. Désa Ciakar / Swasembada I.

Tina anu 7 Désa téh, jumlah rincianna :
- Dusun : 38
- RW : 90
- RT : 249
- Kelompok PKK Dusun : 35
- Kelompok PKK RT : 243
- Kader Désa Wisma : 357 Kader

Transportasi[édit | sunting sumber]

Sarana atawa alat angkutan pikeun nuju ka Kacamatan Cijulang nepi ka danget ieu, bisa maké sababaraha alat transportasi, saperti Angkutan Umum, bisa ogé maké Angkutan Kapal Hiber di Lapangan Terbang Nusawiru - Kacamatan Cijulang.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Sumber Séjénna :


 t·s·é 

Kabupatén Ciamis, Jawa Barat

Lambang kabupaten ciamis.gif

Kacamatan: Banjarsari | Baregbeg | Ciamis | Cidolog | Cihaurbeuti | Cijeungjing | Cikonéng | Cimaragas | Cipaku | Cisaga | Jatinagara | Kawali | Lakbok | Lumbung | Pamarican | Panjalu | Panumbangan | Panawangan | Purwadadi | Rajadésa | Rancah | Sadananya | Sindangkasih | Sukadana | Sukamantri | Tambaksari



Nuvola filesystems folder home.png