Comilla

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Comilla
Kota
Kandirpar to Manoharpur by Rickshaw.jpg
Comilla is located in Earth
Comilla
Comilla (Earth)
Koordinat: 23°27′N 91°12′E / 23.450°N 91.200°E / 23.450; 91.200Koordinat: 23°27′N 91°12′E / 23.450°N 91.200°E / 23.450; 91.200
Nagara Bandéra Bangladés Bangladés
Divisi Divisi Chittagong
Distrik Distrik Comilla
Aréa
 • Total 11.47 km2 (4.43 sq mi)
Elevation Kesalahan ekspresi: Operator * tak terduga m (Kesalahan ekspresi: Operator / tak terduga ft)
Populasi (2012)
 • Total 346.238
 • Dénsitas 30,000/km2 (78,000/sq mi)
Time zone BST (UTC+6)
Website Loka resmi

Comilla (Basa Benggala: কুমিল্লা) nyaéta hiji kota di wewengkon kidul-wétan Bangladés, diliwatan ku Jalan Raya Dhaka-Chittagong. Comilla mangrupa puseur administratif Distrik Comilla, bagian ti Divisi Chittagong.

Iklim[édit | sunting sumber]

Data iklim pikeun Comilla
Bulan Jan Péb Mar Apr Méi Jun Jul Ags Sép Okt Nop Dés Taun
Rarata pangluhurna °C (°F) 25
(77)
28
(82)
31
(88)
32
(90)
32
(90)
31
(88)
30
(86)
31
(88)
31
(88)
31
(88)
29
(84)
26
(79)
29
(84)
Rarata panghandapna °C (°F) 12
(54)
14
(57)
19
(66)
23
(73)
24
(75)
25
(77)
25
(77)
25
(77)
25
(77)
23
(73)
18
(64)
13
(55)
20
(68)
Curah hujan mm (inches) 7
(0.28)
22
(0.87)
43
(1.69)
149
(5.87)
270
(10.63)
462
(18.19)
473
(18.62)
411
(16.18)
278
(10.94)
183
(7.2)
46
(1.81)
5
(0.2)
2.349
(92,48)
Rarata poé hujan (≥ 0,1 mm) 2 3 4 9 14 15 17 16 12 6 3 1 102
Sumber: Weather Base
Jalan Pourashabha. Jalan utama di Comilla nu ngahubungkeun kota jeung terminal beus utama.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Citakan:Bangaldesh-stub