Mymensingh

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Mymensingh
Momenshahi/ময়মনসিংহ
—  Métropolitan  —
Monumén Perang Kamerdikaan 1971, Sombhugongh, Mymensingh.
Lalandian: Moy-mon-singha

Lua error in Modul:Location_map at line 301: No value was provided for longitude.Lokasi Mymensingh di Bangladés

Koordinat: 24°45′14″N 90°24′11″E / 24.75389°N 90.40306°E / 24.75389; 90.40306
Nagara Bandéra Bangladés Bangladés
Divisi Dhaka
Distrik Distrik Mymensingh
Ngadeg 1787[1]
Status kota 1787[2]
Aréa
 - Total 82,1 km2
Kaluhuran 19 m (62 ft)
Populasi (2012)
 - Total 407.798
Zona wanci BST (UTC+6)
Kode pos 2200
Kode telepon 91

Mymensingh (Basa Benggala: ময়মনসিংহ) nyaéta hiji kota di Bangladés, aya di gigireun Walungan Brahmaputra. Mymensingh mangrupa ibu kota ti Distrik Mymensingh.

Pamandangan Mymensingh

Rujukan[édit | sunting sumber]

Bacaan salajengna[édit | sunting sumber]

  • Khan Mohammad Abdullah, Moymonsigh-er Etihash, 1966, Mymensingh, Bangladés.
  • Darji Abdul Wahab, Moymonsigh-er Choritavidhan, 1986, Mymensingh, Bangladés.
  • F. A. Sachse, Mymensingh Gazeteer, BENGAL SECRETARIAT BOOK DEPOT, 1917, Calcutta.
  • Asoke Mitra, Towards Independence - 1940-1947", 1997, New Delhi.
  • Kedarnath Mojumder, Moymonsingh-er Biboron, 1987, Mymensingh.
  • Kedarnath Mojumder, Moymonsingh-er Etihash, 1987, Mymensingh.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]