Mymensingh

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Mymensingh
Momenshahi/ময়মনসিংহ
Métropolitan
Monumén Perang Kamerdikaan 1971, Sombhugongh, Mymensingh.
Monumén Perang Kamerdikaan 1971, Sombhugongh, Mymensingh.
Nickname(s): Moy-mon-singha
Mymensingh is located in Earth
Mymensingh
Mymensingh (Earth)
Lokasi Mymensingh di Bangladés
Koordinat: 24°45′14″N 90°24′11″E / 24.75389°N 90.40306°E / 24.75389; 90.40306
Nagara Bandéra Bangladés Bangladés
Divisi Dhaka
Distrik Distrik Mymensingh
Ngadeg 1787[1]
Status kota 1787[2]
Aréa
 • Total 82 km2 (31.7 sq mi)
Elevation Kesalahan ekspresi: Operator * tak terduga m (Kesalahan ekspresi: Operator / tak terduga ft)
Populasi (2012)
 • Total 407.798
 • Dénsitas 5,000/km2 (13,000/sq mi)
Time zone BST (UTC+6)
Kode pos 2200
Kode telepon 91

Mymensingh (Basa Benggala: ময়মনসিংহ) nyaéta hiji kota di Bangladés, aya di gigireun Walungan Brahmaputra. Mymensingh mangrupa ibu kota ti Distrik Mymensingh.

Pamandangan Mymensingh

Rujukan[édit | sunting sumber]

Bacaan salajengna[édit | sunting sumber]

  • Khan Mohammad Abdullah, Moymonsigh-er Etihash, 1966, Mymensingh, Bangladés.
  • Darji Abdul Wahab, Moymonsigh-er Choritavidhan, 1986, Mymensingh, Bangladés.
  • F. A. Sachse, Mymensingh Gazeteer, BENGAL SECRETARIAT BOOK DEPOT, 1917, Calcutta.
  • Asoke Mitra, Towards Independence - 1940-1947", 1997, New Delhi.
  • Kedarnath Mojumder, Moymonsingh-er Biboron, 1987, Mymensingh.
  • Kedarnath Mojumder, Moymonsingh-er Etihash, 1987, Mymensingh.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]