Chittagong

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Chittagong
চট্টগ্রাম
—  Métropolitan  —
Cicirén Chittagong (saarah jarum jam ti luhur): Palabuan Chittagong, Pangadilan Luhur Chittagong, Agrabad, Basisir Patenga, Sasak Shah Amanat, Bundeuran Cheragi Pahar
Lalandian: Kota Palabuan

Lua error in Modul:Location_map at line 301: No value was provided for longitude.Lokasi Chittagong di Bangladés

Koordinat: 22°22′0″N 91°48′0″E / 22.36667°N 91.80000°E / 22.36667; 91.80000
Nagara Bandéra Bangladés Bangladés
Divisi Divisi Chittagong
Distrik Distrik Chittagong
Ngadeg 1340[1]
Status kota dibéré 1863[2]
Aréa[3]
 - Total 168 km2
Populasi (2008)[4]
 - Total 2.579.107
 Kapadetan 15.351/km²
Zona wanci BST (UTC+6)
Kode pos 4000
GDP (2008) $25,5 milyar[5]
Kode telepon 31

Chittagong (Basa Chittagong, Basa Benggala: চট্টগ্রাম, Chôţţogram) nyaéta palabuan laut utama sarta kota panggedéna kadua di Bangladés. Aya di gigireun Walungan Karnaphuli, Chittagong miboga jumlah pangeusi langkung ti 5 yuta jiwa.

Kota kembar[édit | sunting sumber]

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Galeri[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Daptar kota di Bangladés, Dicutat 29 Désémber 2009
  2. "Speech of Mayor on Spacial Intarnational Working Conference". Chittagong City Corporation. Diakses pada 21 Désémber 2009. 
  3. "Area, Population and Literacy Rate by Paurashava –2001". Bangladesh Bureau of Statistics. Diakses pada 18 Séptémber 2009. 
  4. "Statistical Pocket Book, 2008" (PDF). Bangladesh Bureau of Statistics. Diakses pada 15 Agustus 2009. [tumbu nonaktif]
  5. City Mayors: Richest cities in the world in 2020 by GDP

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Chittagong di Wikivoyage

 Artikel ieu miboga téks ti hiji publikasi ayeuna domain umumEncyclopædia Britannica (11th). (1911). Cambridge University Press.  Koordinat: 22°22′N 91°48′E / 22.367°N 91.800°E / 22.367; 91.800Citakan:Chittagong

Citakan:Portuguese overseas empire

Citakan:Bangladesh-stub