Kauangan publik

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kauangan Publik
Assorted United States coins.jpg
Artikel ieu mangrupakeun bagean tina seri:
Kauangan jeung Perpajegan
Perpajegan
Pajeg panghasilan  ·  Payroll tax
CGT ·  Stamp duty  ·  LVT
Sales tax  ·  VAT  ·  Flat tax
Tax, tariff and trade
Tax haven
Tax incidence
Tax rate  ·   Proportional tax
Pajeg progrésif  ·   Regressive tax
Tax advantage

Kawijakan ékonomi
Monetary policy
Bank séntral  ·   Money supply
Standar emas
Kawijakan fiskal
Spending  ·   Deficit  ·   Debt
Policy-mix
Kawijakan perdagangan
Tarip  ·   Trade agreement
Kauangan
Financial market
Financial market participants
Corporate  ·   Personal
Public  ·   Regulation
Perbankan
Fractional-reserve
Full-reserve  ·   Free banking
Islam

 temposawalaédit  project

Kauangan publik tumali jeung panalungtikan kaduitan pamaréntah. Kaasup ngeunaan pangaluaran dina badan umum, pamajegan, panghasilan ti milik pamaréntah, sarta dana tina sambetan/injeuman.

Kauangan publik mangrupakeun bagean/sub industri investasi perbankan nu fokus kana bantuan nasehat jeung neangan dana/duit pikeun badan/lembaga umum saperti pamarentahan daera jeung puseur. Kauangan publik kaasup nawarkeun sambetan pikeun neangan dana keur pamaréntah.

Cutatan[édit | sunting sumber]

Webster's New World Finance and Investment Dictionary

Tempo Oge[édit | sunting sumber]

Nulis.jpg