Lidah buaya

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
lidah buaya

Lidah buaya atawa Aloevera nya éta salasahiji tutuwuhan obat anu boga khasiat jang ngubaran rupa-rupa panyakit[1].Tutuwuhan ieu geus dipaké ku bangsa Samaria ti tahun 1875 SM[1].

Mangpaat Lidah Buaya jang Kaséhatan[édit | sunting sumber]

  • jus lidah buaya bisa nurunkeun tekanan darah tinggi[2].
  • jus lidah buaya boga khasiat pikeun ngabébaskeun tina insulin[2].
  • Lidah buaya boga mangpaat jang nyageurkeun diabetes,serangan jantung,bronhitis parah, encok, karacunan dina metabolisme protein,jeung batu-batu ginjal, sarta narima tembakan ''cortison'' jang radang kandung lendir jeung radang sendi[2].
  • thrombosis (peradangan urat darah halus dina suku) sarta prone jang meunangkeun gumpalan getih[2].
  • selerosis lidah buaya nyinglarkeun kasakit jeung peradangan dina persendian-persendiannya[2].
  • ngubaran tumor[2].
  • penyalahgunaan obat-obatan jeung alkohol ogé produk-produk Forever Living, lidah buaya bisa ngaberesihkeun racun-racun nu aya dina awak[2].

Mangpaat lidah buaya jang kageulisan[édit | sunting sumber]

Lidah buaya dipiwanoh jang nyieun buuk jadi lemes jeung èndah[3]. Mangpaat ieu kusabab ayana kandungan glycol protein[3]. Carana pesèk cangkangna tuluy usap-usapkeun bagian dagingna kana kulit sirah jeung buuk sangkan buuk jadi gomplok jeung èndah[3].Lignin nya èta kandungan anu aya dina daun lidah buaya anu boga fungsi jang ngajaga kelembaban kulit nepi ka kulit teu garing jeung elastisitasna kajaga, ogè pikeun nyingkhanan alèrgi kulit nu makèna[3]. Ditambah ku ayana kandungan antrakuinon jeung asam amino anu mangpaatna gedè pisan jang kulit ku sabab mantuan kulit jang buru-buru ngahasilkeun sèl-sèl anyar jeung bisa ngaleungitkeun sèl-sèl kulit anu geus paèh[3].Daging daun lidah buaya ogè boga tingkat keasaman anu sarua jeung nu dipiboga ku manusa jeung mampu meresap kana awak ogè boga saponin anu boga mangpaat salaku anti baktèri jeung anti jamur[3].Pamakèan sacara teratur bisa ngabalukarkeun kulit sèhat jeung berseri [3]. Lian ti èta lidah buaya bisa dimangpaatkeun jang masker beungeut, kusabab ngandung antioksidan anu bisa nyingkahan penuaan dini[3].Efek tiis tina jelly lidah buaya bisa jadi ubar mimiti nalika kaduruk atawa kabanjur cai panas[3].Bisa ogè dimanpaatkeun jang kulit anu peurih kusabab kapanasan ku cara napelkeun lidah buaya ka nu nyeri, tiis anu karasa bakal ngagancangkeun prosès pikeun nyagerkeun [3].

Referensi[édit | sunting sumber]

  1. a b Khasiat Lidah Buaya (Aloe Vera) (diakses 16 oktober 2011)
  2. a b c d e f g Pengendalian tekanan darah, diabetes serta gangguan – gangguan lainnya( diakses 16 0ktober 2011)
  3. a b c d e f g h i j Lidah Buaya untuk Cantik dan Sehat(diakses ping 20 Oktober 2011)
Nulis.jpg