Warna térsiér

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Warna térsiér nyaéta warna anu dihasilkeun tina campuran hiji warna primér jeung hiji warna sékundér dina hiji rohang warna.

Warna Cét (RYB)[édit | sunting sumber]

Warna primér, sékundér jeung térsiér dina bunderan warna RYB.
biru (●) + héjo (●) = Aquamarine (●)
héjo (●) + konéng (●) = chartreuse (●)
konéng (●) + jingga (●) = marigold (●)
jingga (●) + beureum (●) = vermilion (●)
beureum (●) + wungu (●) = magénta (●)
wungu (●) + biru (●) = wungu (●)

<front color=black>

Warna Cahaya (RGB)[édit | sunting sumber]

beureum (●) + konéng (●) = jingga (●)
héjo (●) + konéng (●) = chartreuse (●)
héjo (●) + cyan (●) = Aquamarine (●)
biru (●) + cyan (●) = Azura (●)
biru (●) + magénta (●) = wungu (●)
beureum (●) + magénta (●) = fuchsia (●)

Warna Pigmén (CMY)[édit | sunting sumber]

Bunderan warna CMY
cyan (●) + biru (●) = Azure (●)
magénta (●) + biru (●) = wungu (●)
magénta (●) + beureum (●) = fuchsia (●)
konéng (●) + beureum (●) = jingga (●)
konéng (●) + héjo (●) = chartreuse (●)
cyan (●) + héjo (●) = Aquamarine (●)

Istilah "warna térsiér" dina mimitina dipecenghulkeun ngarujuk kana warna-warna "nétral"; anu dijieun kalawan nyampur tilu warna primér dina hiji rohang warna. Ieu baris ngahasilkeun warna bodas atawa kulawu, dina sitem warna cahaya aditif, sedengkeun dina sistem warna subtraktif dina pigmén atawa cét baris ngahasilkeun coklat, kulawu atawa hideung. Pengertian kawas ieu ilahar kénéh dina réa tulisan téknis.

Pikeun nyingkahan kerancuan, réa para profésional milih ngagunakeun istilah "warna antara".

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Tumbu ka luar[édit | sunting sumber]