Jingga

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Jingga/oranyeu
 
Koordinat Warna
Triplét Hex #FF7F00
RGB (r, g, b) (255, 127, 0)
CMYK (c, m, y, k) N (0, 50, 100, 0)
HSV (h, s, v) (30°, 100%, 100%)
  N: Normalisasi ka [ 0–255 ] (robah jadi [0–100])

Jingga atawa oranyeu nya éta warna anu perenahna dina spéktrum warna aya diantara beureum jeung konéng sarta boga panjang gelombang kira-kira 620-585 nanométer. Warna ieu sarua jeung warna nu dipiboga ku jeruk asak.

Jingga mangrupakeun warna sékundér anu bisa dihasilkeun tina warna primér ku cara nyampurkeun warna beureum (atawa leuwih pas mah magénta) jeung warna konéng.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]


Spéktrum éléktromagnétik

Gelombang radio | Gelombang mikro | Infrabeureum | Spéktrum cahaya katémbong | Ultraviolét | Sinar X | Sinar gamma


Katémbong: Beureum | Jingga | Konéng | Héjo | Biru | Indigo | Bungur