Konéng (warna)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Konéng/kuning
 
Koordinat Warna
Triplét Hex #FFFF00
RGB (r, g, b) (255, 255, 0)
CMYK (c, m, y, k) N ({{{c}}}, {{{m}}}, {{{y}}}, {{{k}}})
HSV (h, s, v) ({{{h}}}°, {{{s}}}%, {{{v}}}%)
  N: Normalisasi ka [ 0–255 ] (robah jadi [0–100])

Konéng atawa kuning mangrupakeun warna caang, nu ngalambangkeun katengtreman sarta kaayaan marahmay.

Warna konéng nyaéta warna cahaya anu méré rangsangan kana sél kurucut (cone cells) beureum sarta héjo dina rétina panon manusa, tapi henteu kana sél kurucut biru. Panjang gelombangna antara 565-590 nm.

Warna konéng mangrupakeun salasahiji ti tilu warna primér subtraktif, babarengan jeung magénta sarta cyan. Sistem warna CMYK dina mesin citak warna maké opat warna mangsi, salasahijina nyaéta konéng.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]


Spéktrum éléktromagnétik

Gelombang radio | Gelombang mikro | Infrabeureum | Spéktrum cahaya katémbong | Ultraviolét | Sinar X | Sinar gamma


Katémbong: Beureum | Jingga | Konéng | Héjo | Biru | Indigo | Bungur