ÉBay

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ilustrasi pikeun éBay

éBay manrupakeun situs lélang sacara online[1]. Di ieu situs, sakabéh jalma di dunya bisa meuli jeung ngajual barang jeung jasa[1]. éBay diadegkeun ku San Jose di California taun 1995[1]. Kasang tukang inohong anu ngadegkeunana nyaéta programér komputer ti Iran[1]. éBay diadegkeun minangka situs pribadi mimitina, anu bisa ngabagikeun tulisan[1]. Eusi tulisan dina ieu situs nyaritakeun ngeunaan virus ébola[1]. Awalna ieu situs dipiboga ku Echo Bay Technology Gropup[1]. Nalika rék ngadaptarkeun domain, éta ngaran robah jadi Echobay.com[1]. Ieu ngaran geus dipimilik ku batur. Jadi, éta situs dirobah deui ngaranna jadi ebay.com[1]. Sukséna éBay jadi inspirasi pikeun perusahaan lélang anu mekar ka sakabéh dunya[1].

Kaonjoyan[édit | édit sumber]

Situs éBay miboga tujuan utama sangkan jadi situs dagang internasional[2]. Ku kituna loba pisan kaonjoya tina ieu situs. Kaonjoyan anu mimiti nyaéta kabutuhan anu dijual lengkep[2]. Teu ngan saukur ngajual barang, tapi di situs éBay ogé lengkep nawarkeun jasa[2]. Lian ti éta, ieu situs gampang pisan diaksésna[2]. éBay sifatna fléksibel[2]. Tukang dagang di éBay gampang diajak komunikasi, pikeun nawar harga[2]. Cara mayarna, éBay ngagunakeun paypal pikeun transaksina[2].

Kaonjoyan anu kadua nyaéta aya fasilitas lélang disitusna[2]. Fitur lélang ieu mangrupakeun situs panggedéna sadunya[2]. Barang anu dijual sacara lélang biasana hargana leuwih murah[2]. éBay ngajaga pisan sakabéh data pribadi, boh para padang jeung anu meuli[2]. Pikeun ngajaga kaamanan, éBay méré garansi sangkan barang nepi ka anu meuli dina kaayaan hadé[2]. Lamun barang teu luyu jeung katangtuan dina situs, anu meuli bisa ménta sangkan duit anu geus dibikeun dibalikkeun deui[2].

Kaonjoyan anu katilu nyaéta, customer service di éBay kawéntar soméah[2]. Sanajan teu bisa paamprok sacara langsung, ngaliwatan fitur messager, tapi dumasar sababaraha hasil survéy customer service di éBay mindeng mantuan pikeun ngajawab paménta ti para pangunjung situs[2].  

Kaonjoyan anu kaopat nyaéta, bisa néangan barang anu dipikahayan ngagunakeun foto atawa gambar[3]. Éta kaonjoyan téh mangrupakeun salah sahiji fitur éBay anu dingaranan image search an find it on eBay[3]. Para pangunjung situs, kantun nyiapkeun kaméra pikeun nyokot gambar barang anu dipikahayang[3], tuluy mulai néangan barang anu dipikahayang dina situs éBay[3].

Kaonjoyan kalima, di situs éBay aya aplikasi anu dingaranan eBay Pulse[4]. Fungsina pikeun méré hal naon waé anu keur ramé[4], barang naon waé anu keur loba ditéangan dina situs[4].

Kaojoyan anu kagengep, prosés daftar dina éBay kawilang gampang[4]. Saha waé anu rék jadi anggota di éBay, bisa lakukeun sacara gratis[4].

Kaonjoyan anu katujuh, éBay nampilkeun barang sacara rapih[4]. Lian ti éta tampilan wébna basajan, jeung barang anu dijualna kawilang murah[4].

Cara Daptar[édit | édit sumber]

  1. Asup kana wébna, tuluy daptar salaku user[5].
  2. Mulai néangan barang salaku pangunjung[5].
  3. Pilih barang anu dipikahayang tuluy klik “beli”[5].
  4. Sanggeus éta bakal ditampilkeun ukuran barang anu dipilih[5].
  5. Lengkepan alamat tujuan jeung pilih métode transaksi[5].
  6. Sanggeus berhasil, tungguan barang anu dipikahayang dianterkeun ka alamat tujuan[5].

Daftar Référénsi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j developer, mediaindonesia com. "1995: Ebay Berdiri". mediaindonesia.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2021-04-30. 
  2. a b c d e f g h i j k l m n o jasaorder.biz. "Beberapa Kelebihan Belanja di Ebay | jasa order ebay" (dalam en-US). Diakses tanggal 2021-04-30. 
  3. a b c d Goenawan, Muhammad Alif. "Fitur Baru di eBay Bisa Cari Barang Pakai Foto". detikinet (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2021-04-30. 
  4. a b c d e f g "Review eBay, Situs Web Lelang Daring Terbaik di Dunia | RajaBeli.Com" (dalam en-US). Diakses tanggal 2021-04-30. 
  5. a b c d e f "Cara Bertransaksi di Ebay Dengan Mudah dan Simpel". Media Bisnis, Ekonomi, Investasi, & Finance (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2021-04-30.