.eh

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Citakan:Infobox Top level domain

ku sabab Sahara Kulon aya dina sidéngdangan militér Maroko anu keur lumangsung, mangka euweuh kode nagara domain undak luhur (ccTLD) pikeun Sahara Kulon téh. Tapina domain .eh geus diancokeun pikeun pamaksudan ieu sarta bakal dipasrahkeun saupamana Konflik Sahara Kulon nepi kana kasapukan antara Maroko jeung militér di wewengkon lokal. IANA tidak memiliki organisasi pendukung yang ditugasi untuk domain ini. IANA teu boga dukungan organisasi anu dipancénan pikeun domain ieu.[1]

Sajarah[édit | édit sumber]

Kecap .eh nujul ka "Sáhara Español" (ESH, minangka Sahara Kulon heubeul anu disebut ku urang Sahara Spanyol) ogé cocog jeung Saguia el-Hamra, salah sahiji ti dua propinsi Sahara Spanyol saméméhna.[2]

Tangal 1 Agustus 2007, kongrés internasional nyieun ajuan ka IANA pikeun ngurusan domain .eh anu bagian ti Républik Démokratik Arab Sahrawi. Maroko, anu boga kontrol sageblengna ka Sahara Kulon, geus ngaklain kana domain ieu.[3]

Rujukan[édit | édit sumber]