Ashanty

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ashanty
Pikeun panyanyi asal Amérika Sarikat, tempo Ashanti.

Ashanty Siddik Hasnoputro leuwih dipikawanoh Ashanty (gumelar di Jakarta, 4 Nopémber 1984; umur 34 taun) nyaéta saurang panyanyi anu ngaranna mimiti dipikawanoh nalika nyanyikeun lagu utamana anu dijudulan Dulu.[1] Lagu éta pernah populér sarta loba diputer di stasiun radio sarta TV Indonésia kawas Dahsyat, Inbox, Play List, Take Him Out, Gebyar BCA sarta Kiss Vaganza.[1] Anak bungsu ti lima sodara ieu téh anak Diplomat keur leutikna cicing di sababaraha nagara.[1] Ashanty pernah kuliah di Universitas Paramadina jurusan Hubungan International.[1] Nu ahirna manéhna meunang gelar Sarjana Sosial.[1]

Karir[édit | édit sumber]

Sanggeus balik ka Indonésia, waktu diuk di bangku SMA Ashanty mimitian milu lés vokal, pamandu sorak sarta pernah ngilu salah sahiji lomba pamilihan majalah rumaja (ANEKA) sarta jadi finalis.[1] Sawaktu manéhna lulus SMA, manéhna daptar ABANG-NONE Jakarta minangka pinunjul favorit, padahal umurna acan cukup, tapi alatan kagigihanna manéhna meunang.[1] Sacara henteu langsung, karir Ashanty ogé dimimitian saprak waktu éta.[1] Ngaranna ogé mimitian dipikawanoh sarta muka jalan pikeun pikeun nuluykeun léngkah nuju dunya éntertainment.[1] Ashanty ayeuna mangrupa ikon Chat & Date anu mindeng tampil di salah sahiji télévisi swasta.[1] Minangka modél vidéo clip ogé di salah sahiji lagu Héjo Daun, anu judulna selalu begitu.[1] Ashanty mimiti mikawanoh dunya musik ngaliwatan Barry Djuhana (alm).[1] di dunya musik Ashanty beuki kabuka lébar dibéré kasempetan pikeun ngamekarkeun bakat nyanyina ngaliwatan hiji lagu ciptaan Yovie Widianto anu judulna Aku Ingin kamu, Kamu ingin Dia.[1] Lagu kahiji ieu bisa ditarima ku sakumna pacinta musik ]]Indonésia]].[1]

Sanggeus ngaluncurkeun lagu kahijina, ashanty ngaluarkeun deui lagu kadua anu judulna Dulu anu diciptakeun ku Dewiq.[1] Lagu ieu ditarima masarakat sarta ditarima di Radio-Radio atawa TV Swasta di Indonésia.[1] Komo Ashanty ogé loba dipercaya ngeusian acara off air kawas Liquid di Yogyakarta jeung Semarang, Kama Sutra di Jakarta sarta Bali, Tee Box Padang sarta loba kénéh deui.[1]

Ayeuna lagu katilu Ashanty anu judulna Bohong geus diputer di sawatara radio Indonésia. Garapan vidéo klip pikeun lagu anu diciptakeun ku Teguh Vagetoz arék diputer.[1]

Album perdana Ashanty kaluar dina bulan Januari 2009, sarta dirojong ku musisi kaceluk di Indonésia kawas Bebi Romeo, Tohpati, Glenn Fredly, Dewiq sarta loba kénéh deui. Album perdana éta dibéré ngaran luyu jeung ngaran panyanyina, ASHANTY.[1]

Ayeuna Ashanty keur riweuh proyék duét jeung kabogohna, Anang Hermansyah. Duétna babarengan Anang ieu ogé turut ngadongkrak popularitasna.[1] Anang sarta Ashanty ayeuna pasangan duét anu keur laris.[2] Loba tawaran pikeun nyanyi, boh di acara On air atawa Off air. Hubungan duanana ogé beuki teu kapisahkeun.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t (id)biografi(diakses tanggal 20 november 2011)
  2. a b (id)karir(diakses tanggal 20 november 2011)