AsiaSat 8

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
AsiaSat 8
Tipeu misi Komunikasi
Operator AsiaSat
COSPAR ID 2014-046A
SATCAT no. 40107
Mangsa misi 15 taun
Pasawat rohang jomantara
Pangangkut LS-1300LL
Pabrik Space Systems/Loral
Beurat ngapungkeun 4535 kg
Mimiti misi
Tanggal ngapungkeun 5 August 2014, 08:00 (Citakan:Four digit-08-05UTC08Z) UTC
Rockét Falcon 9 v1.1
Tempat ngapungkeun Cape Canaveral SLC-40
Kontraktor SpaceX
Paraméter Orbit
Sistim réfénsi Géoséntris
Regime Géostasionéri
Longitud 105.5° Wétan
Aksis Semi-mayor 42,163.48 kilometres (26,199.17 mi)[1]
Kaanéhan 0.0001651[1]
Perigee 35,785 kilometres (22,236 mi)[1]
Apogee 35,799 kilometres (22,244 mi)[1]
Inklinasi 0.04 darajat[1]
Periode 1436.08 menit[1]
Epoch 24 January 2015, 22:45:56 UTC[1]
Transponder
Band 24 Ku band, 1 Ka band
Bandwidth 54 MHz
Ngawengku wilayah Asia
Wétan Tengah
TWTA power 210 watt

AsiaSat 8 nyaéta satelit komunikasi komérsial anu diwangun ku Space Systems / Loral pikeun dioperasikeun ku Asia Satellite Telecommunications Co. Ltd. anu puseurna di Hong Kong.[2]

Satelit[édit | édit sumber]

AsiaSat 8 diwangun ku Space Systems/Loral, sarta dumasar kana LS-1300LL satellite bus.[3][4] Satelit mawa 24 Ku band jeung 1 Ka band transponder, sarta dirancanakeun mimitina disimpen di luhureun khatulistiwa,[5] dina longitude 105.5 darajat Wétan,[6] nu bisa ngawengku wilayah kidul jeung tenggara Asia, China sarta Wétan Tengah.[7]

Dina bulan Désémber 2016, Eutelsat nyieun jangji kontrak opat taun saharga $ 88 juta jeung AsiaSat pikeun nyéwa Ku-band AsiaSat 8.[8]

Pasawat nu ngapungkeun[édit | édit sumber]

Ngapungkeun Falcon 9 mawa AsiaSat 8.

SpaceX dikontrak pikeun ngapungkeun AsiaSat 8, ngagunakeun rokét pangangkut Falcon 9 v1.1.[9] Tempat ngapungkeun ti Space Launch Complex 40 di Cape Canaveral Air Force Station tanggal 5 Agustus 2014 jam 08:00 UTC.[10][11]

Bagéan luhur Falcon 9 nu digunakan pikeun ngapungkeun AsiaSat 8 ditinggalkeun dina orbit élips hadap lantaran ruksak nu mibanda perigee awal 195 km (121 mi) sarta mibanda apogee awal 35,673 km (22,166 mi).[12] Dina mangsa sabulan, jarak orbit jadi 185 km (115 mil) ngadeukeutan ka bumi,[13] sarta bulan Nopémber beuki ngadeukeutan jadi 169 km (105 mi).[14]

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g "ASIASAT 8 Satellite details 2014-046A NORAD 40107". N2YO. 24 Januari 2015. Diaksés ping 25 Januari 2015. 
  2. "AsiaSat-8". spaceflight101.com. Diaksés ping 19 Méi 2017. 
  3. "AsiaSat 8". Space Systems/Loral. Diaksés ping 22 Juli 2014. 
  4. Krebs, Gunter. "AsiaSat 8". Gunter's Space Page. Diaksés ping 22 Juli 2014. 
  5. "AsiaSat 8 launches from Cape Canaveral". Rapid TV News. Diaksés ping 11 Agustus 2014. 
  6. "AsiaSat 8". Asia Satellite Telecommunications Company. Diaksés ping 22 Juli 2014. 
  7. "Asiasat 8". SatBeams.com. Diaksés ping 22 Juli 2014. 
  8. "Spacecom borrows AsiaSat-8 to cover for Amos-6 satellite lost in Falcon 9 explosion".
  9. "SpaceX Falcon 9 v1.1 launches ASIASAT-8 satellite". Nasa Space Flight. 4 Agustus 2014. Diaksés ping 19 Méi 2017. 
  10. "AsiaSat 8 Successfully Lifts Off". AsiaSat. Diaksés ping 6 Agustus 2014. 
  11. SpaceX AsiaSat 8 Press Kit, 4 Aug 2014, accessed 5 Aug 2014.
  12. "FALCON 9 R/B details 2014-046B NORAD 40108". N2YO. 13 Agustus 2014. Diaksés ping 13 Agustus 2014. 
  13. "FALCON 9 R/B details 2014-046B NORAD 40108". N2YO. Diaksés ping 12 Séptémber 2014. 
  14. "FALCON 9 R/B details 2014-046B NORAD 40108". N2YO. Diaksés ping 22 Nopémber 2014. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]