Asinan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Asinan Batawi

Asinan nyaéta sajinis kadaharan nu dijieun ku cara diasinkeun (dikeueum na cai uyah atawa cuka sangkan haseum), bahan nu diasinkeunna nyaéta sarupaning bungbuahan jeung sayuran. Asinan mangrupa salah sahiji kadaharan has Jawa Kulon. Istilah asin nujul kana prosés ngawétkeunana ku cara ngeueum bungbuahan atawa sayuran kana cai uyah atawa cai cuka. Asinan téh saenyana mah sarua jeung rujak atawa petis, ari bédana mah nya bahan rujak mah disuguhkeun basa keur seger kénéh, sedengkeun bahan asinan mah disuguhkeunna dina kaayaan geus sarwa asin. Aya loba jinis asinan, ngan nu pangkasohorna mah aya Asinan Bogor jeung di Jakarta aya Asinan Batawi. Asinan bisa kapanggih dijual di warung, réstoran, sarta nu dagang ngider.

Pedagang asinan keliling di kawasan permukiman di Jakarta.

Varéasi[édit | édit sumber]

Asinan Bogor