Basisir Apra

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Basisir Apra nyaéta salah sahiji basisir anu aya di pakidulan Kabupatén Cianjur.[1] Perenahna di kacamatan Sindangbarang, jarakna kira-kira 115 Km ti puseur kota Cianjur.[2]

Di ieu basisir rupa-rupa kagiatan bisa dipilampah kayaning ngojay, moyan, ngalakukeun olah raga basisir, ningali pamandangan, jeung ngalakukeun kagiatan fotografi.[1] Alatan legana aréal keusik basisirna jeung angin anu lumayan tarik, ngajadikeun ieu basisir téh cocog pikeun kagiatan féstival langlayangan jeung kagiatan lianna kayaning Voli Pantai.[1]

Basisir Apra mibanda ajén sajarah sorangan, dina hal jadi saksi sajarah baruntakna Angkatan Perang Ratu Adil (APRA) dina awal mangsa kamerdékaan Indonésia.[1] Komo numutkeun béja pabéja-béja mah di ieu wewengkon basisir téh aya bénténg.[1] Basisir apra ogé midanda poténsi sumber daya alam anu pohara gedéna mangrupa keusik beusi.[1] Kualitas keusik beusi ani aya di ieu basisir kawilang hadém matak narik invéstor pikeun melakkeun modalna.[1]

Unggal pakansi ahir taun, ieu basisir téh sok jadi tujuan utama wisata wewengkon basisir pakidulan.[2] Numutkeun cutatan bagian rétribusi basisir Apra , sahenteuna kandaraan roda dua anu datang dina peuting ganti taun 2009-2010 (tanggal 1 Januari 2010) ngahontal 2000 kandaraan roda dua.[2] Ana pon kandaraan roda opat ngahontal 500 unit.[2] Ieu kajadian langka unggal ganti taun di wewengkon ieu téh jadi lahan pikeun ngadatangkeun rejeki keur warga.[2]


Réferénsi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g (id)Wisata Pantai Selatan (diakses tanggal 28 Oktober 2011)
  2. a b c d e (id)Tahun Baru, Ribuan Warga Serbu Pantai Selatan Cianjur (diakses tanggal 28 Oktober 2011)


Nulis.jpg