Batumalang, Cimerak, Ciamis

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Désa  Batumalang
Kalurahan/Désa
NagaraBandéra Indonésia Indonésia
PropinsiJawa Barat
KabupaténPangandaran
KacamatanCimerak
Pamaréntahan
 • Nami KuwuJaja Zaedi
Pangeusi2500 jiwa perkiraan

Batumalang nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Cimerak, Kabupatén Pangandaran, Propinsi Jawa Barat, Indonésia.

Sajarah[édit | édit sumber]

Désa Batumalang nyaéta pamekaran ti désa Legokjawa dina taun 1984 Taun 2006 Waktos kajantenan tsunami di basisir kidul laut jawa kantor désa batumalang di jantenkeun penampungan sementara korban tsunami ti kampung cidadap désa legokjawa satuéacan di alihkeun deui ka désa legokjawa

Profil Pamaréntahan[édit | édit sumber]

Profil Daérah[édit | édit sumber]

Nami kampung[édit | édit sumber]

  • Sodong
  • Gadog
  • Citarik
  • Lebaksari

Wates Wilayah[édit | édit sumber]

  • Ti kaler wawatesan jeung désa Cimerak
  • Ti kulon wawatesan jeung désa Limusgede
  • Ti kidul wawatesan jeung désa Legokjawa
  • Ti wetan wawatesan jeung désa Masawah

Géografis[édit | édit sumber]

Démografi[édit | édit sumber]

Atikan[édit | édit sumber]

Poténsi[édit | édit sumber]

Pertanian[édit | édit sumber]

Dina widang tatanen, désa Batumalang ngahasilkeun pare, kalapa , kai, jeung lian-liana.

Pakebonan[édit | édit sumber]

Kalapa nyaéta kebon poko di Batumalang

Tumbu Luar[édit | édit sumber]



Gnome-home.svg