Bawang

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Rupa-rupa bawang
bawang daun

Bawang nyaéta ngaran beubeutian nu sok dipaké masak, beuti bawang banguna méh buleud nyungcung, daunna buleud paranjang siga jarami.[1] Jenis jenis bawang aya rupa-rupa saperti :

  1. Bawang banggala nyaéta bawang nu gedé pisan
  2. Bawang beureum nyaéta bawang anu beutina beureum
  3. Bawang bodas nyaéta bawang anu beutina bodas
  4. Bawang Daun nyaéta sabangsa bawang teu beutian daunna buleud panjang sarta sagedé curuk.[1]

Dumasar jenisna, bawang anu miboga mangpaat paling réa nyaéta bawang bodas.[1]
[2]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c R.A Darnadibrata, .Kamus Basa Sunda. Kiblat 2006. Bandung.
  2. (id)manfaat bawang (diaksés tanggal 26 Oktober 2011)


Nulis.jpg