Berencét

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Berencét
Alcippe poioicephala davisoni - Kaeng Krachan.jpg
Status konservasi
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
Filum:
Kelas:
Ordo:
Kulawarga:
Génus:
Spésiés:
A.poioicephala
Ngaran binomial
Alcippe poioicephala
Scopoli, 1768

Berencét; basa Inggrisna brown-cheeked fulvetta; basa Latin (Alcippe poioicephala) nyaéta manuk leutik nu asalna ti kulawarga Pellorneidae Genus Alcippe.[1] Kagolongkeun manu leutik sarta resep bacéo, berencét hirup bareng jeung manuk séjén nu pangawakanna sapantar.[1]

Hirup nyebar di sakuliah Asia Tenggara, utamana di nagara urang hususna Kalimantan ieu manuk mibanda dua spesiés kayaning : berencét beuheung hideung (Ptilocichala leucogrammica) sarta beréncét loreng (Kenopia striata).[2] Saruan jeung manuk tepus ieu manuk hirup di jero leuweung nu teupati luhur, bisa disebut hirup di dasar leuweung nu ngan sababaraha métér tina luhureun taneuh.[2] malahan manuk berencétmah mun geus hirup dihiji leuweung, arang langka pindah kaleuweung séjéna utamana mun pindahna kudu ngaliwatan tegalan nu taneuhna negrak.[2] Ieu karesep manuk, alatan diluhur taneuh sok remen katempo gegeremet nu mangrupa kahakanana.[2] [3][4]


Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. a b Burnie, David. Bengkel Ilmu : Ekologi. Ciracas, Jakarta2005: ESENSI. ISBN 9789797812225. Diakses tanggal 7 Nopember 2019. 
  2. a b c d Meijaard, Erik. Hutan pasca pemanenan: melindungi satwa liar dalam kegiatan hutan produksi di Kalimantan. Jakarta2006: CIFOR. ISBN 9789792446579. Diakses tanggal 7 Nopember 2019. 
  3. Gaiman, Neil. Serbuk Bintang. Universitas Harvard2007: Gramedia Pustaka Utama. ISBN 9789792226881. Diakses tanggal 6 Nopember 2019. 
  4. Rubin, Gretchen. The Happiness Project - Proyek Kebahagiaan. Jakarta2013: Gramedia Pustaka Utama. ISBN 9789792259896. Diakses tanggal 7 Nopember 2019. 
Nulis.jpg