Bir kocok

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Bir kocok nyaéta salah sahiji inuman has ti Bogor, Jawa Kulon.[1] Dingaranan bir kocok, ku sabab cara nyieunna dikocok nu ahirna ngaluarkeun budah.[1] Bahan dasarna maké jahé, ku kituna ieu inuman boga mangpaat keur ngahaneutkeun awak.[1] Biasana dijual dina gorobag, nu bisa kapanggih sapanjang jalan di kota Bogor.[1] Bir kocok teu matak mabok, sabab teu ngandung alkohol.[1] Disebut bir téh ngan rupana wungkul nu siga bir.[1]

Cara nyieun[édit | édit sumber]

Nyieun bir kocok, sayagakeun bahan-bahan kayaning secang, cengkéh, kapulaga, kiamis, jahé, jeung gula beureum.[2] Mimitina, keueuman botol kaca dina cai nu ngagolak.[2] Sanggeus éta, golakkeun cai, secang, cengkéh, kapulaga, kiamis nepi ka seungit dina seuneu nu leutik.[2] Asupkeun gula beureum nepi ka gula leyur.[2] Saring, tuluy asupkeun kana botol kaca nu geus beresih tadi.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f "Es Bir Kocok Khas Bogor". kumparan (dalam id-ID). Diakses tanggal 2017-12-04. 
  2. a b c d e iskundarti, etik. "Resep Membuat Bir Kocok Khas Bogor". www.masakandapurku.com. Diakses tanggal 2017-12-04. 
Nulis.jpg