Bob Dylan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bob Dylan
Dylan, 2010
Profil
NamiRobert Allen Zimmerman
Nami lianElston Gunn Blind Boy Grunt, Lucky Wilbury/Boo Wilbury, Elmer Johnson, Sergei Petrov, Jack Frost, Jack Fate, Willow Scarlet, Robert Milkwood Thomas.
Pacabakanpenyanyi-penulis lagu, penulis, penyair, penulis adegan
Alat musikVokal, gitar, harmonika, keyboards, piano, bass
Taun aktip1959–ayeuna[1]
LébelColumbia, Asylum
Maén diThe Band, Traveling Wilburys, Grateful Dead, Tom Petty & the Heartbreakers
Ramatlokawww.bobdylan.com

Bob Dylan (atawa Robert Allen Zimmerman gumelar di Duluth, Minnesota, Amerika Serikat, 24 Méi 1941; umur 79 taun) nyaéta panyanyi-panulis lagu, musisi sareng pujangga anu Amérika Serikat nyaéta Amérika anu nyumbangkeun pikeun musik Amérika anu lami sareng tiasa dibandingkeun, dina popularitas sareng pangaruh, sareng karya Stephen Foster, Irving Berlin, Woody Guthrie, Bruce Springsteen, dan Hank Williams. Tempatna di budaya Amérika sareng Éropa dina katilu abad ka-20 ka pengker ayeuna memang unik. Anjeunna nampi Penghargaan Nobel Sastra taun 2016 kusabab karyana anu nyiptakeun jenis éksprési puisi anyar dina tradisi lagu-lagu Amérika.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Erlewine, Stephen Thomas (December 12, 2019). "Bob Dylan biography". AllMusic. Diakses tanggal January 6, 2020. 

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Soekarno.jpg
Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan