Botol

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Hiji Botol PET

Botol nyaéta hiji wadah biasana mibanda beuheung rada panjang jeung liangna leuwih leutik ti batan awakna. Sabalikna tina pelés/stoples/kéler, paragi mukana béda saeutik ukurana ti batan awakna. Botol ilaharna dijieun tina kaca, taneuh liat, plastik, almunium atawa bahan séjén anu sakira-kira mibanda kakuatan anu sarua. Botol biasana mah dipaké nyimpen sabangsaning cai, minyak, kimia, obat-obatan jeung sajabana.

Supaya eusina henteu bahé, botol dibekelan tutup, anu ngarana tutup botol dipasang dipaling luar aya ogé anu dipasang tutup bagian jerona atawa cocokna (internal). Kiwari tutup botol bisa waé maké sistem ségel induksi. Kiwari botol anu dieusian cai nginum utamana di mana meuli caina mangka kudu mawa botol pikeun panukeuranna ku jalan kieu salian leuwih murah ogé ieu mantuan tarékah pikeun ngurangan polusi anu dibalukarkeun tina ieu botol.

Sajarah[édit | édit sumber]

Botol geus dipikawanoh tur digunakeun salila rébuan taun, mimitina dijieun ku urang Cina, Phoenicia, Roma. Di Amerika dina taun 1600-an botol beling dijieun ku pabrik ku jalan niup bahan botol hiji-hiji, tangtuna ieu botol leuwih mahal. Kadieunakeun mesin paniup botol kaca otomatis kakara kapanggih dina taun 1903. Satuluyna ieu botol téh jadi hiji barang dagangan anu dimangpaatkeun nepikeun ka kiwari. Kamajuan tehnologi kiwari botol bisa dijieun mang pirang pirang ukuran, bahan, kelir jeung hasilna anu kawilang gancang. Anu ngadorong ieu botol bisa dijual leuwih murah tur bisa dijieun leuwih loba.

Rupa-rupa Botol[édit | édit sumber]

Tutumbu Kaluar[édit | édit sumber]

  1. Mesin Tiup/Blow Molding
  2. Mesin Botol Beling
  3. Nyieun Botol Keramik
Nulis.jpg