Cai anta

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Diagram undakan rasana cai
Asosiasi Élmu Internasional pikeun Élmu Énergi Oceans (IAPSO)standar cai laut .

Cai anta (ing:brackish water) nyaéta campuran antara cai laut jeung cai tawar nu miboga kadar uyah antara 0,2-30 per mil.[1][2] Cai anta ogé nunjul kana cai biasa numibanda rasa pangsét tapi henteu pangsét kawas cai laut.[3] Cai anta bisa waé hasil tina pacampurna cai laut jeung cai biasa, saperti cai nu kapanggih di daérah muara jeung balong-balong atawa tambak paragi ngingu hurang jeung lauk bandeng.[4]

Tempat/habitat nu aya cai anta[édit | édit sumber]

Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. Tim Penyusun Kamus PS. 2013. Kamus Pertanian Umum. Jakarta:Penebar Swadaya ISBN 9790025939
  2. Jonathan, Rigg (1862). A Dictionary of the Sunda Language of Java. Universitas Harvard: Bataviaasch Genootschap van Kunsten en Wetenschappen. 
  3. Rigg, Jonathan (1862). A Dictionary of the Sunda Language of Java. Universitas Harvard: Bataviaasch Genootschap van Kunsten en Wetenschappen. p. 18. ISBN - Check |isbn= value (bantuan). Diakses tanggal 15 Desember 2019. 
  4. The River Thames – its natural history Archived 2006-08-18 di Wayback Machine The-River-Thames.co.uk
Nulis.jpg