Calliandra

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Calliandra
Calliandra haematocephala
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
(unranked): Angiosperms
(unranked): Eudicots
(unranked): Rosids
Order: Fabales
Kulawarga: Fabaceae
Subfamily: Mimosoideae
Tribe: Ingeae
Génus: Calliandra
Benth.[1]
Species

See text

Sinonim

Anneslia Salisb.
Codonandra H.Karst.[1]

Calliandra calothyrsus

Calliandra nyaéta salah sahiji marga (génus) tutuwuhan kembangan dina kulawarga (family) pea, Fabaceae, subfamily Mimosoideae. Ngawengku kurang leuwih 140 spésiés nu asli keur wewengkon tropis jeung subtropis di Amérika.[2]

Déskripsi[édit | édit sumber]

Ieu génus ngawengku tutuwuhan héjo jajamu, semak jeung tangkal leutik nu jangkungna 0.5–6 m, kalayan daun anu nyabang dua (bipinnate. Kembangna dihasilkeun dina kembang silindris tur buleud sarta boga benang sari nu panjang leutik. Ieu tutuwuhan kembangan sapanjang taun, tapi pangalusna mah lamun kembangan nalika usum semi jeung usum panas. Bisa gampang ditigas.

Spésiés pinilih[édit | édit sumber]

Saméméhna diperenahkeun di dieu[édit | édit sumber]

Galeri[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b "Genus: Calliandra Benth.". Germplasm Resources Information Network. United States Department of Agriculture. 2007-10-05. Diakses tanggal 2013-07-24. 
  2. de Souza, Élvia Rodrigues; Lewis, Gwilym P.; Forest, Félix; Schnadelbach, Alessandra S.; van den Berg, Cássio; de Queiroz, Luciano Paganucci. Phylogeny of Calliandra (Leguminosae: Mimosoideae) based on nuclear and plastid molecular markers. 2013. Taxon. 62(6): 1200-1219
  3. a b "GRIN Species Records of Calliandra". Germplasm Resources Information Network. United States Department of Agriculture. Diakses tanggal 2013-07-24.