Carabikang

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Carabikang

Carabinkang nyaéta kuéh tradisional nu dijieun tina bahan dasar tipung béas, cipati, jeung gula bodas.[1] Carabikang kaasup kuéh jajanan pasar tradisional, sanajan ti kitu ieu kuéh remen ogé katempo dijual di super market malahan jadi kuéh pilihan di hotél-hotél, susuguh mangsa aya gempungan, acara hajatan, jeung sajabana.[2]. Kuéh carabikang dijieu maké citakan nu maranti, sangkan ukuranna papak rata.[3]

Bahan-bahan[édit | édit sumber]

Cara nyieun[édit | édit sumber]

  1. Jieun adonan biang : tinyuh dua séndok tipung béas ku 150 ml cipati, aduk nepika rata.[3] Golakeun nepika kuled, tuluy dijait
  2. Jieun sawadah deui : campurkeun tipung béas, tipung tarigu, gula jeung uyah.[3] Galokeun nepika rata, asupkeun adonan biang nu masih kénéh panas, tuluy aduk nepika rata
  3. Asupkeun cipati saetik-saeutik bari adonan tuluy digalokeun kurang leuwih 40 menit.[3] Antep keun heula kurang leuwih 10 menit.
  4. Pisahkeun adonan jadi dua bagéan, nu sabagéan diantepkeun, nu sabagéan deui dicampurkeun jeung pasta pandan
  5. Panaskeun dina kompor citakanna, bari jeung diusap-usap maké minyak
  6. Cicikeun adonan 3/4 na tina citakan
  7. Tuluy beuleum dina kompor nepika adonan robah semu beukah tur marolongo leutik
  8. Cokel kueh nu geus meh asak, tuluy guarkeun maké sodet sangkan kuehna mangkak, panaskeun deui nepi ka asak
  9. di mana geus asak, jait tuluy tiiskeun
  10. Cara bikang geus bisa dikonsumsi.[3]

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]

Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. "cara membuat carabikang yang empuk dan Manis". resepperhari. 
  2. "Jajanan Pasar di Hotel Berbintang". liputan6. 2011-10-10. 
  3. a b c d e f sukses wirausaha jajan favorit. Niaga Swadaya. p. 43. ISBN 9789791477055. 
Nulis.jpg