Cekcek koréd

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Cekcek koréd
Striated Grassbird (Megalurus palustris) in Kolkata W IMG 3399.jpg
Status konservasi
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
Filum:
Kelas:
Ordo:
Kulawarga:
Génus:
Spésiés:
M. palustris
Ngaran binomial
Megalurus palustris
Horsfield, 1821

Cekcek koréd ;basa Indonesia; Cica-koreng jawa (bahasa Latin: Megalurus palustris)nyaéta spesies manuk nu asalna tina kulawarga Sylviidae genus Megalurus.[2] Loba kapanggih hirup di kebon ntéh, rawa-rawa, rungkun, tegalan, jeung sisi leuweung nu kaayaan daérahna aya dina 2.000 m dpl.[2] Biasana eunteup dina dahan nu lénglang, sakapeung ogé eunteup luhureun taneuh jeung jujukutan.[3] Manuk ieu kapanggih hirup ogé di nagara Jepang, Papua Newgini, Australia, New zealand, jeung Rusia beulah kalér.[2] Kahakanan ieu mauk kayaning: gegeremet, kukupu, jangkrik, simeut, jeung sajabana.[2]

Ciri mandiri[édit | édit sumber]

Panjang awakna kurang leuwih 26 cm, kelir buluna coklat paselang jeung kelir hideung sok disebut ogé borontok.[2] Bulu palebah matana konéng kolot, buntutna kawilang panjang sarta méncos ka tungtungnakeun.[2] Bulu palebah tonggongna semu beureum, ari palebah beuteung jeung hariguna hawuk semu bodas.[2] Panonna coklat, pamatuk luhur hideung ari pamatuk semu beureum, cékérna na ogé semu beureum.[2] Nyayang dina régang atawa dahan tatangkalan, wanguna buleud kawas mangkok.[3] Dina usumna ngendog ieu manuk ngan ngahasilkeun 2-3 siki, kelir endogna semu beureum aya totol beureum jeung gandaria.[2] Usum begér ampir sapanjang taun, kajaba dina bula Nopémber.

Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. BirdLife International (2012). "Megalurus palustris". IUCN Red List of Threatened Species. Version 2012.1. International Union for Conservation of Nature. Diakses tanggal 16 July 2012. 
  2. a b c d e f g h i M. Beehler, Thane K. Pratt, Bruce. Birds of New Guinea: Distribution, Taxonomy, and SystematicsInsect World Series. Universitas Michigan2016: Princeton University Press. p. 490. ISBN 9780691164243. Diakses tanggal 16 Nopember 2019. 
  3. a b Nurani Kartikasari, Andrew J. Marshall, Bruce Beehler, Sri. Ekologi PapuaInsect World Series. Universitas Michigan2012: Yayasan Pustaka Obor Indonesia. ISBN 9789794617960. Diakses tanggal 16 Nopember 2019. 
Nulis.jpg