Cai anta

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
(dialihkeun ti Ci anta)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Diagram undakan rasana cai
Asosiasi Élmu Internasional pikeun Élmu Énergi Oceans (IAPSO)standar cai laut .

Cai anta (ing:brackish water) nyaéta campuran antara cai laut jeung cai tawar nu miboga kadar uyah antara 0,2-30 per mil.[1][2] Cai anta ogé nunjul kana cai biasa numibanda rasa pangsét tapi henteu pangsét kawas cai laut.[3] Cai anta bisa waé hasil tina pacampurna cai laut jeung cai biasa, saperti cai nu kapanggih di daérah muara jeung balong-balong atawa tambak paragi ngingu hurang jeung lauk bandeng.[4]

Tempat/habitat nu aya cai anta[édit | édit sumber]

Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. Tim Penyusun Kamus PS. 2013. Kamus Pertanian Umum. Jakarta:Penebar Swadaya ISBN 9790025939
  2. Jonathan, Rigg (1862). A Dictionary of the Sunda Language of Java. Universitas Harvard: Bataviaasch Genootschap van Kunsten en Wetenschappen. 
  3. Rigg, Jonathan (1862). A Dictionary of the Sunda Language of Java. Universitas Harvard: Bataviaasch Genootschap van Kunsten en Wetenschappen. p. 18. ISBN - Check |isbn= value (bantuan). Diakses tanggal 15 Desember 2019. 
  4. The River Thames – its natural history Archived 2006-08-18 di Wayback Machine The-River-Thames.co.uk
Nulis.jpg