Cimanggu, Sukabumi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kacamatan Cimanggu

Peta lokasi Kacamatan Cimanggu
Propinsi Jawa Kulon
Kabupatén Sukabumi
Camat Drs. Jénal Abidin[1]
Lega
Jumlah pangeusi
 - Kapadetan - jiwa/km²
Kalurahan/désa 6


Cimanggu nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Sukabumi, Propinsi Jawa Kulon, Indonésia.[2] Kacamatan Cimanggu kawengku ku genep désa, nyaéta Désa Boregah Indah, Cimanggu, Sukamaju, Sukajadi, Karangmekar, jeung Sukamanah.[3]

Wates Wilayah[édit | édit sumber]

Kacamatan Cimanggu mibanda wates-wates wilayah sakumaha di handap ieu[3]:

Belah kalér Kacamatan Léngkong
Belah wétan Kacamatan Kalibunder
Belah kidul Kacamatan Kalibunder
Belah kulon Kacamatan Jampang Kulon

Atikan[édit | édit sumber]

Dasar jeung Menengah[édit | édit sumber]

Dina widang atikan kacamatan Cimanggu mibanda poténsi anu pohara gedéna[4]. Aya 26 sakola anu ngadeg di kacamatan Cimanggu, anu kawengku ku 12 SD, 6 MI, 2 SMP, 4 MTs, 1 SMK jeung 1 MA.[4] di antara sakola-sakola anu dimaksud nyaéta:

NO NPSN NGARAN SAKOLA TINGKAT STATUS
1 20203013 SD NEGERI 1 CIMANGGU SD NEGERI
2 20202792 SD NEGERI 2 CIMANGGU SD NEGERI
3 20203232 SD NEGERI 3 CIMANGGU SD NEGERI
4 20203215 SD NEGERI 4 CIMANGGU SD NEGERI
5 20202881 SD NEGERI BATUNUNGGUL SD NEGERI
6 20202598 SD NEGERI CIBEBER SD NEGERI
7 20202603 SD NEGERI CIBENGANG SD NEGERI
8 20202734 SD NEGERI CIGADUNG SD NEGERI
9 20202690 SD NEGERI CIJATI SD NEGERI
10 20202046 SD NEGERI PASIRANGIN SD NEGERI
11 20202499 SD NEGERI RIUNGGUNUNG SD NEGERI
12 20202328 SD NEGERI TEGALPANJANG SD NEGERI
13 60707274 MIS AL-AMAN MI SWASTA
14 60707329 MIS CIBALUNG MI SWASTA
15 60707275 MIS CIBEBER MI SWASTA
16 60707326 MIS CIKARANG MI SWASTA
17 60707327 MIS CIPANENGAH MI SWASTA
18 60707328 MIS CIPEUTEUY MI SWASTA
19 20269982 SMP NEGERI 1 CIMANGGU SMP NEGERI
20 20267956 SMP NEGERI 2 CIMANGGU SMP NEGERI
21 20277759 MTSS AL AMAN MTs SWASTA
22 20277761 MTSS MIFTAHUL FALAH MTs SWASTA
23 20277763 MTSS MIFTAHUL FALAH CIBEBER MTs SWASTA
24 20217760 MTSS NURUL MUMIN MTs SWASTA
25 69864677 SMKS QAULAN LAYYINA SMK SWASTA
26 20277305 MAS AL AMAN MA SWASTA

Pondok Pasantrén[édit | édit sumber]

Masarakat di kacamatan Cimanggu dipikawanoh ku sakumna téh minangka masarakat muslim anu kacida taat ibadahna.[3] Kaayaan islamina katémbong di sabudeureun désa.[3] Hal ieu bisa diilik tina gampangna manggihan masigit jeung tajug di kacamatan Cimanggu.[3] salah sahiji wewengkon anu pangkatarana mah nyaéta désa Cimanggu anu kentel pisan kana bag-bagan agama Islamna.[3] Di désa ieu ngadeg hiji pondok pasantrén nu panggedéna tur pangkolotna di Kabupatén Sukabumi, ngaranna pondok pasantrén Al-Aman.[3] Pondok pasantrén anu ditaratas ti taun 1954 ieu téh terus tumerus rumonjat.[3]

Saeutik bédana jeung pondok pasantrén lianna di Indonésia, yén di pondok pasantrén Al-Aman mah ngayakeun pangberdayaan patani minangka salah sahiji prioritas program.[3] pondok pasantrén Al-Aman mibanda leuwih ti 10 héktar aréal pangtanian jeung pakebonan anu sumebar di sawatara désa, nyaéta désa Karangmekar jeung Cimanggu (Kacamatan Cimanggu), sarta désa Cilangkap (Kacamatan Léngkong).[3] Sakabéh aréal ieu digarap minangka budi daya tutuwuhan hortikultura jeung sarana atikan di widang kahutanan.[3] Tujuan utama diayakeunna program ieu téh nyaéta pikeun ngaberdayakeun sakaligus méré lapangan pagawéan ka patani anu dumuk di sabudeureun pondok pasantrén.[3]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Website Resmi DPPKAD Kab. Sukabumi. 2015 Rencana Kerja Anggaran Satuan Kerja Daerah Tahun Anggaran 2014 Kecamatan Cimanggu. Diaksés 17 April 2015.
  2. Website Resmi Pemerintah Kab. Sukabumi. 2015 ODP Kecamatan di Kab. Sukabumi. Diaksés 17 April 2015.
  3. a b c d e f g h i j k l Jasa Terpadu Telematika. 2015 Kecamatan Cimanggu. Diaksés 17 April 2015.
  4. a b PDSP. 2015 Referensi Data Pendidikan Nasional. Diaksés 17 April 2015.


 t·s·é 

Kabupatén Sukabumi, Jawa Barat

Lambang Kab Sukabumi.svg

Kacamatan: Bantargadung | Bojong Genténg | Caringin | Ciambar | Cibadak | Cibitung | Cicantayan | Cicurug | Cidadap | Cidahu | Cidolog | Ciemas | Cikakak | Cikembar | Cikidang | Cimanggu | Ciracap | Cireunghas | Cisaat | Cisolok | Curugkembar | Gegerbitung | Gunung Guruh | Jampang Kulon | Jampang Tengah | Kabandungan | Kadudampit | Kalapa Nunggal | Kalibunder | Kebonpedes | Léngkong | Nagrak | Nyalindung | Pabuaran | Parakan Salak | Parung Kuda | Pelabuhan Ratu | Purabaya | Sagaranten | Simpenan | Sukabumi | Sukalarang | Sukaraja | Suradé | Tegal Buleud | Waluran | Warung Kiara