Dérby Roméro

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Derby Romero

Dérby Roméro (gumelar di Jakarta, 8 Juni 1990; umur 29 taun) nyaéta saurang aktor Indonésia anu dipikawanoh sanggeus maén dina film PETUALANGAN SHERINA.[1] Derby Romero anu ngagem agama Protestan ieu ogé kungsi berperan dina film Janus Soldadu Terakhir.[1]

Derby Romero anu mimiti aya di film PETUALANGAN SHERINA dina taun 2000 babarengan artis Sherina Munaf, ayeuna balik aktip dina dunya entertainment.[2] Lamun saméméhna umum mikawanohna liwat aktingna di film layar lebar, ayeuna Derby ngajajal pangabisa aktingna liwat sinetron.[2] Saméméhna, Derby ngajajal aktingna liwat FTV anu diproduksi ku MNC Pictures dina taun 2008.[2] Ayeuna Derby aktip syuting sinetron dijudulan KEPOMPONG anu ditayangkeun ku SCTV saban poé pukul 16.30 WIB.[2]

Sanggeus PETUALANGAN SHERINA, Derby sempet kalibet di hiji film layar lebar séjénna anu dijudulan JANUS:SOLDADU TERAKHIR dina taun 2003.[2] Sajaba berakting, Derby ogé sempet mecakan peruntunganna minangka presenter dina acara FANTASIANA anu ditayangkeun ku Transtv dina taun 2002.[2]

Sajaba riweuh syuting sinetron, Derby anu keur nyokot kuliah jurusan hukum ieu, mimitian ngajajal pangabisana di widang musik.[2] Liwat grup duo anu diwangunna, Duo Derby, manéhna ngaléng pianis Iras Dorallen.[2] Singel kahiji anu diluncurkeun nyaéta Gelora Asmara anu saméméhna kungsi dibawakeun ku Groove Bandit dina album TWO YéaRS AFTER dina taun 2007.[2] Tinangtu kalayan aransemen anyar anu luyu jeung sora Derby.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b (id)Profil Derby Romero (diaksés tanggal 26 Nopember 2011)
  2. a b c d e f g h i j (id)Profil Derby Romero (diaksés tanggal 26 Nopember 2011)
Nulis.jpg