Sherina Munaf

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Sherina Munaf

Sherina Munaf nu ngaran aslina Sinna Sherina Munaf lahir di Bandung, Jawa Barat, 11 Juni 1990 nyaéta penyanyi Indonésia anu mimitian tenar di taun 1999.[1] Sherina mangrupa anak kadua ti tilu duduluran pasangan Triawan Munaf sarta Luki Ariani.[1] Sherina mangrupa lulusan ti British International Schooltaun 1999-2010.[1] Hobina nyaéta nyanyi sarta ngalukis.[1] Sherina Munaf mibanda Fans Club anu ngaranna Sherina Fans Club atawa Sheraiser.[1]

Dina taun 1999-2010 Sherina mecenghul dina album Andai Aku Besar Nanti.[1] Manéhna ngabawakeun lagu-lagu jieunan Elfa Secioria.[1] Disusul kalayan mecenghul di layar lebar dina 2001 ngaliwatan ‘Petualangan Sherina‘ babarengan Derby Romero sarta Butet Kertaradjasa.[1] Sajaba ti éta, Sherina babarengan sawatara baturna, kawas Maisy, Saskia, Geofanny, Joshua, sarta Kenny ulin dina Operet Bobo dijudulan Misteri Naga Ungu.[1] Sherina kungsi témbong di panggung babarengan Westlife, grup band asal Irlandia, yanyikeun lagu ‘I Have A Dream‘.[1]

Di mimiti taun 2007, Sherina (di umur 16 taun) ngarilis album anyarna anu bertajuk “Primadona“.[1] Alo ti penyanyi senior Indonésia, Fariz Rustam Munaf ieu mecenghul kalayan jenis lagu anu pohara béda ti sawaktu manéhna leutik kénéh.[1] Dina taun ieu ogé, Sherina ditunjuk minangka ikon Panasonic ngagantikeun Dian Sastrowardoyo.[1] Dina taun 2008, sajaba nyieun lagu pikeun film ‘Laskar Pelangi‘ sarta ‘Ayat-ayat Cinta‘, Sherina ditunjuk minangka ikon Grand Indonésia Shopping Town.[1]

Taun 2009, Sherina ngaluncurkeun album dewasana anu kadua bertitel ‘Gemini’.[1] Album ieu eusina lagu-lagu anu diciptakeun sorangan.[1] Di Album Gemini Sherina ngajagokeun lagu Cinta Pertama dan terakhir.[1] Singel kadua anu dijieun bertajuk Geregetan anu mangrupa lagu ciptaan bapana.[1] Taun 2010, karier Sherina beuki melejit berkat Album Gemini, suksés Album Gemini anu ngalejitkeun sawatara singel kawas Cinta Pertama dan Terakhir, Geregetan sarta Pergilah Kau, ngajadikeun laris jadi modél pariwara, nepi ka aya opat produk anu menta minangka ikon.[1] Tilu di antarana méré k internasional.[1] Tilu méré k kasebut nyaéta produk kosmetik Maybelline, lensa kontak Freshkon, sarta jam leungeun Casio.[1] Pikeun méré k pamungkas, Sherina didapuk minangka brand ambassador Baby G & Sheen.[1]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v (id)Sherina Munaf (diaksés tanggal 26 Nopember 2011)
Nulis.jpg