Dinasti Orontid

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kasatrapan Arménia dina Dinasti Orontid.
Sajarah Arménia
Lambang Arménia
Artikel ieu mangrupa bagian ti séri Sajarah Arménia
Prasajarah
2400 SM - 590 SM
Arménia
Hayk
Hayasa-Azzi
Nairi  · Urartu
Kuna
591 SM - 428 M
Arménia Orontid
Karajaan Arménia
Karajaan Sophene
Karajaan Commagene
Arménia Leutik
Arménia Romawi
Dinasti:
Orontid · Artaxiad · Arsacid
Abada Patengahan
429 - 1375
Jaman Marzpanate
Arménia Bizantium
Arménia Sassanid
Panalukkan Arab kana Arménia
Emirat Arménia
Arménia Bagratid
Karajaan Vaspurakan
Karajan Arménia Cilicia
Arménia Zakarid
Dinasti:
Bagratid  · Rubenid  · Artsruni
Kakawasaan Asing
1376 - 1918
Pérsia · Usmaniyah · Rusia
Kapangéranan Khachen
Oblast Arménia
Pagerakan nasional Arménia
Pambantéyan Hamidi
Génosida Arménia
Kontémporér
1918 - ayeuna
Républik Démokratik Arménia
Républik Sosialis Soviét Arménia
Perang Nagorno-Karabakh
Républik Arménia

Portal Arménia
Kotak ieu: temposawalaédit

Dinasti Orontid (ogé kawanoh dina basa aslina, Yervanduni (Basa Arménia: Երվանդունիներ, basa Pérsia: اروندی) nyaéta hiji dinasti Arménia sarta pangawasa nagara panerusna Karajaan Ararat.[1][2][3] Orontid ngadeg kakawasaanna di Arménia kira-kira dina jaman invasi Scythia jeung Medes dina abad ka-6 SM.

Raja-raja Orontid dina tradisi Arménia[édit | édit sumber]

Raja jeung Satrap[édit | édit sumber]

Dinasti Orontid[édit | édit sumber]

Raja Commagene Orontid[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Catetan[édit | édit sumber]

  1. Toumanoff, Cyril (1963). Studies in Christian Caucasian history. Washington D.C.: Georgetown University Press. pp. 278ff. 
  2. (Basa Arménia) Tiratsyan, Gevorg. «Երվանդունիներ» (Yerevanduniner). énsiklopédia Soviét Arménia. vol. iii. Yerevan: Akademi Sains Arménia, 1977, p. 640.
  3. Krause, Todd B. and John A.C. Greppin, and Jonathan Slocum. "The Yervanduni Dynasty." The A. Richard Diebold Center for Indo-European Language and Culture at the University of Texas. Jan. 22, 2009.

Bacaan salajengna[édit | édit sumber]

  • Cyril Toumanoff. "A Note on the Orontids." Le Museon. 72 (1959), pp. 1-36 and 73 (1960), pp. 73-106.
  • (Basa Arménia) Hakop Manandyan. Քննական Տեսություն Հայ Ժողովրդի Պատմության (A Critical Study of the History of the Armenian People). vol. i. Yerevan: Haypethrat, 1944.

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Citakan:Royal houses of Europe


Hourglass drawing.svg