Furigana

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Furigana (Basa Jepang: ふりがな), nyaéta cara maca dina Basa Jepang. Furigana ditulis maké tulisan kana leutik sanggeus kanji atawa karakter séjén keur nempokeun cara macana. Di tulisan datar, yokogaki, furigana ditulis saluhureun teks, sedengkeun dina tulisan nangtung, tategaki, furigana ditulis beulah katuhueun teks, saperti dihandap ieu. Salah sahiji tipena nyaéta ruby. Furigana dina Basa Jepang disebut ogé yomigana atawa rubi.


or
かん

Tampilan[édit | édit sumber]

Pamakean[édit | édit sumber]

Dina tanda, furigana nunjukeun cara maca dina huruf Latin "JR" sarta kanji keur "Stasion Namba Station"

Bantuan lain keur maca Basa Jepang[édit | édit sumber]

Nulis.jpg