Guha Lalay

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Guha Lalay nyaéta mangrupikeun salah saiji tempat pelesir alam Palabuhanratu anu lokasina kira-kira 3 Km ti Kota Pelabuhan Ratu, Jawa Kulon, Indonesia.

Di Guha Lalay nu datang bisa ninggali jutaan lalay anu nyicingan Guha Lalay ieu, ku kituna diaranan Guha Lalay.

Biasana rombongan Lalay ieu mimiti kaluar nalika layung kira-kira jam 17.00.

Jutaan Lalay ieu biasana hibeur sakinteun 20 menit sareung salajeungna muncul deui kanggo 30 menit salajeungna. maranéhna halibeur mung di kira-kira wajah Guha Lalay. Numutkeun kapercayaan penduduk satempat, Lalay-lalay ieu hibeur ogé ka daerah lain sapeurtos Banten, Bogor, Jakarta Malahan Bandung. Saatos menikmati atraksi ribuan lalay, nu dongkap tiasa langsung menikmati kaendahan Sunset Basisir Pelabuhan Ratu. Margi Guha Lalay ieu mung ukur babaraha méter waé ti lambeuy basisir.

Hiji kunjungan ilmiah kungsi dilakukeun di lokasi guha ieu, tepatna 7 November 1937, ku saorang ilmuwan Walanda. Seudeungkeun foto Guha Lalay ngawitan wit dipublikasikeun taun 1938 dina sebuah jurnal de Tropische Natuur. Waktos harita, Palabuhanratu langkung dikenal ku Wijnkoopsbaai sareung dina kunjungan ilmiah waktos éta langkung loba mengupas tentang vegetasi di kira-kira kawasan tersebut.

Barisan ratusan ribu lalay anu ngaliuk-liuk, nyarupaan “mega hirup” anu kaluar ti Guha Lalay.


Gnome-globe.svg