Gunung Bromo

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
gunung lawu

Bromo nyaéta gunung aktif nu mangrupa bagéan tina Taman Nasional Bromo Tengger Semeru nu diresmikeun ku pamaréntah dina taun 1997.[1].[2] Legana 5.250 héktar sarta aya jangkungna 2.392 méter di luhur permukaan sagara.[2] Ti penclut gunung, bisa kasampak kawah anu rubak jeung kapuloan haseup anu kaluar ti dasar.[2] Gunung Bromo perenahna antara Kabupatén Pasuruan, Probolinggo, sarta Malang, Jawa Wétan. Tapi, sacara administratif wewengkon ieu mangrupa bagian ti Probolinggo. Gunung Bromo bisa dihontal ku tutumpakan pribadi atawa angkutan umum.[2] Bisa ditempuh jeung dua rute. Kahiji, ngaliwatan panto kulon alatan henteu bisa diliwatan ku tutumpakan mobil, kajaba jeep.[2] Lamun ngaliwatan ieu leuwih hadé leumpang ti Désa Wonokitri anu jarakna 13 kilo. Rute kadua, ngaliwatan panto kalér ti arah Probolinggo.[2] Kalayan maké jalur ieu, bisa ngagunakeun tutumpakan naon ogé alatan jalan anu diliwatan henteu nangtawing teuing. Lamun hayang nyaksian lautan keusik, mangka disarankeun pikeun ngaliwatan panto kalér.[2] Sabalikna, lamun hayang nempo sunrise, mangka leuwih praktis ngaliwatan panto kulon.[2] Désa pangdeukeutna pikeun ngahontal Bromo ti arah Probolinggo nyaéta Cemorolawang.[2] Désa ieu bisa dihontal kalayan ngagunakeun angkutan umum ti Probolinggo sarta ti Cemorlawang ka bromo Bromo, carana bisa nyéwa kuda, jeep, atawa leumpang.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. (en)[1] (Dicutat tanggal 04 Oktober 2011)
  2. a b c d e f g h i j Lubis, Nisrina.2010. Full Traveling Yuk.!. Yogyyakarta: Diva Press ISBN 9786029554687
Nulis.jpg