Taman Nasional Bromo Tengger Semeru

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh


Bromo-Semeru

Taman Nasional Bromo Tengger Semeru nyaéta taman nasional di Jawa Wétan, Indonésia, anu perenahna aya di wewengkon administratif Kabupatén Pasuruan, Kabupatén Malang, Kabupatén Lumajang, jeung Kabupatén Probolinggo[1]. Ieu taman nasional téh gaduh tipe ékosistem sub-montana, montana sareng sub-alphin jeung tangkal-tangkal anu baradag jeung anu yuswana ratusan taun.[2] Sababaraha jenis tutuwuhan anu aya di Taman Nasional Bromo Tengger Semeru di antaran jamuju (Dacrycarpus imbricatus), cemara gunung (Casuarina sp.), eidelweis (Anaphalis javanica), sawatara jenis anggrek jeung jenis jukut langka (Styphelia pungieus).[2]

rujukan[édit | édit sumber]


Nulis.jpg