Guy ti Lusignan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Lukisan rékaan Guy of Lusignan
ku François-Edouard Picot, 1843 M.
Salles des Croisades, Versailles

Guy ti Lusignan (basa Inggris: Guy of Lusignan, basa Perancis Gui de Lusignan; 1150 M - 1194 M) nyaéta ksatria asal Perancis anu jadi raja di Yerusalem lantaran nikah jeung adi awéwé ti raja Yerusalem.[rujukan?] Manéhna nyaéta pamingpin pasukan salib dina perang Hattin (1187) anu dimeunangkeun ku pihak Salahuddin Al-Ayyubi.[1][2]

Raja Yerusalem[édit | édit sumber]

Sabada raja Baldwin IV maot lantaran panyakit kusta dina taun 1185, Baldwin V anu umurna leutik kénéh diangkat jadi raja.[rujukan?] Tapi sataun ti harita, raja Baldwin V ogé maot lantaran katarajang panyakit.[rujukan?] Kalawan dukungan ti pihak Garéja jeung Raynald de Chattilon.[rujukan?] Putri Sibylla (adi raja Baldwin IV) tuluy diangkat jadi ratu Yerusalem.[rujukan?] Guy ogé diangkat jadi raja Yerusalem.[1]

Référénsi[édit | édit sumber]


Soekarno.jpg