Sendal: Béda antarrépisi

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
21 bita ditambahkeun ,  6 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
m (menambahkan Kategori:Pakéan menggunakan HotCat)
Tidak ada ringkasan suntingan
[[Gambar:Setta,japanese-leather-soled-sandals,japan.JPG|thumb|250px| Sendal]]
 
'''Sendal''' mangrupa salah sahiji jinis sarampah, nya éta kabeh nu sok dipaké didina [[dampal suku]] jelema jero leumpang.<ref name="kamus1"> [[Danadibrata,R.A]].2006.Kamus Basa Sunda.Bandung:Kiblat Buku Utama </ref> Jinis séjénna ti sarampah nu sarupa fungsina jeung sendal téh nya éta [[tarumpah]], [[teplék]], [[selop]], [[bakiak]], jeung [[sapatu]].<ref name="kamus1"/>
 
Sandal nya éta mangrupa matras ti rumput-rumputan, bilah titina [[kulit]], atawa potongan-potongan kai anu rata.<ref name="sumber1"> {{id}} Leokum, Arkady(1997) '''Aku Ingin Tahu Jilid 1''' Jakarta:Quality Press </ref> Bahan-bahan ieu diikatkanditalikeun dina tapak suku ku tali kulit anu saterusna diikat kira-kira dina suku.<ref name="sumber1"/> Di wewengkon-wewengkon pegunungan anu leuwih tiis, sandal-sandal ieu henteu méré panangtayungan anu cukup kana suku, jadi leuwih loba bahan ditambahkeun jeung sacara bertahap sandal dijieun pikeun modél dasar sapatu.<ref name="sumber1"/>
 
Sendal jepit geus aya salila sahenteuna genep rébu taun.<ref name="sumber2"> [http://www.pecheblu.com/history.php Sejarah Sendal] (di aksés ping 12 Nopémber 2011) </ref> Minangka titik perbandingan, [[sapatu]] primitif dipidangkeun dina lukisan [[batu]] anu asalna ti période (Batu Jaman) ahir Paleolitik kira-kira 15.000 taun katukang.<ref name="sumber2"/> Aya penggambaran ti sandal jepit di mural [[Mesir]] kuna dina astana sarta kuil-kuil ti kira-kira 4.000 SM. <ref name="sumber2"/>
 
Tumuwuhna sandal jepit geus jadi bagian ti sakabéh parobahan umum dina mode salila dua puluh taun pamungkas, alatan geus jadi leuwih antaré sakabéh pikeun acara sapopoé.<ref name="sumber2"/>
Casual Friday ngalonggarkeun dina naon anu dianggap pakéan kantor anu pas geus nyieun konsumén leuwih fleksibel ngeunaan pakéan kasual.<ref name="sumber2"/> Kiwari, geus aya perhatian média nu jembar di [[Amérika Sarikat]] ngeunaan naha flip-flop atawa sendal mangrupa pakéan anu luyu pikeun dipaké ka White House pikeun papanggih présidén.<ref name="sumber2"/> Dua puluh taun katukang mah sawala nu kasebut tadi moal kungsi dianggap.<ref name="sumber2"/>
 
Busana geus jadi pendorong pasar konci pikeun alas suku, kaasup sendal.<ref name="sumber2"/> Salila sawatara warsih pamungkas, alas suku geus jadi fashion item utama - lain ngan saukur jadi produk pelengkap pikeun pakéan.<ref name="sumber2"/> Kelir, pola, lawon sarta gaya geus jadi laér leuwih wani sarta gaya parobahan leuwih mindeng.<ref name="sumber2"/>
8.434

éditan

Menu navigasi