Lompat ke isi

Sawo: Béda antarrépisi

1 bita ditambahkeun ,  5 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
mTidak ada ringkasan suntingan
mTidak ada ringkasan suntingan
}}
 
'''Sawo''' ngaran sarupaning buah, ari bangunna jeung gedéna saperti endog [[meri]]<ref name="kamus Basa Sunda">RA,Danadibrata.2006.''Kamus Basa Sunda''. Bandung:Gawé bareng PT Kiblat Buku Utama jeung Universitas Padjadjaran.Kaca 617</ref>
 
==Sajarah singget==
Sawo anu disebut [[neesbery]] atawa [[sapodilas]] nyaéta pepelakan buah mangrupa anu asalna ti [[Guatemala]] [[(Amérika Tengah)]], [[Mexico]] sarta [[Hindia Kulon]]. Tapi di [[Indonésia]], pepelakan sawo geus lila dipikawanoh sarta loba dipelak mimitian ti tempat anu dataranna handap sarta jangkungna 1200 m dpl, kawas di Jawa sarta Madura.
 
==Mangpaat Pepelakanpepelakan==
 
Mangpaat pepelakan sawo nyaéta minangka kadaharan buah seger atawa bahan olahan kawas [[és krim]], [[selai]], [[siro]]p atawa diferméntasi jadi [[anggur]] atawa cuka.